Narkotikai buvo sulaikyti prieš porą savaičių.

Kontrolės poste buvo patikrintas iš Olandijos važiuojantis mikroautobusas, kurį vairavo 28 metų Lietuvos pilietis. Automobilio gale ir bagažinėje Duisburgo muitininkai aptiko daugybę kelioninių krepšių, kuriuose buvo sudėti 165 ruda lipnia juosta suvynioti paketai. Visuose juose bendrai buvo apie 250 kilogramų narkotikų. Atlikus skubų narkotikų tyrimą paaiškėjo, jog tai hašišas.

Lietuvis buvo suimtas ir kartu su kelioniniais krepšiais perduotas Eseno Muitinės tyrimų tarnybos Klėvės skyriaus pareigūnams. Klėvės prokuratūros prašymu lietuvis uždarytas į tardymo izoliatorių.

Klėvės prokuratūros prašymu tolimesnį tyrimą vykdys Klėvės muitinės tyrėjai. Pirminiais duomenimis, lietuvis veikė kaip kurjeris. Jis perėmė mikroautobusą Olandijoje ir gavo užduotį juo pasiekti Vokietiją. Čia automobilis su narkotikais turėjo būti kažkam perduotas.

Šiuo metu Eseno muitinės tyrėjai bendradarbiauja su Lietuvos muitinės pareigūnais.

„250 kilogramų hašišo konfiskavimas nėra kasdieninis dalykas“, - sakė muitinės pareigūnai ir pridūrė, kad tai didžiausia konfiskuota šio narkotiko siunta Eseno muitinėje per daugiau nei šešerius metus.