26-erių vyriškis A7 greitkeliu vilkiku su priekaba važiavo Hamburgo kryptimi. Jis sustojo ant akveduko 176-ajame kilometre – kaip spėjama, dėl techninių problemų – ir išlipo iš vilkiko. Galinė transporto priemonės dalis buvo išsikišusi į pagrindinę juostą.

Kaip rašo hildesheimer-presse.de, netrukus pro šalį važiavęs taip pat vilkiką vairuojantis 40-metis vyriškis per vėlai pamatė stovintį vilkiką ir rėžėsi į kairįjį galinį puspriekabės kampą.

Po susidūrimo stovėjęs vilkikas nuvirto į dešinę pusę ir po savimi palaidojo vairuotoją. Vilkikas sustojo griovyje, priekaba taip pat nuslydo. Įsirėžusios transporto priemonės vairuotojo kabina apvirto ant kairiojo šono ir įstrigo centriniame apsauginiame atitvare už kelių metrų. Puspriekabė sustojo vidurinėje eismo juostoje.

26-erių vairuotojas iš Lietuvos mirė avarijos vietoje. 40-metis vairuotojas iš Čekijos sunkiai sužeistas, jis nugabentas į ligoninę.

Eismo įvykį užfiksavo Hildesheimo kelių policijos pareigūnai ir Hanoverio eismo įvykių tarnyba. Avarijos vietoje, be policijos pareigūnų, taip pat buvo Hildesheimo greitkelių priežiūros departamento darbuotojai, vandens telkinių tarnybos darbuotojai ir gelbėtojai.