Kaip rašo tinklapis Welt.de, lietuvis pagrobė savo buvusią merginą iš jos buto Erfurte.

Policijos duomenimis, pagrobimas įvyko ankstų ketvirtadienio rytą, 4.30 val. Jis griebė už peilio ir, grasindamas moteriai, ištempė ją iš namo.

Nusikaltimo metu bute buvo dar vienas vyras, jo santykiai su pagrobtąja, anot vokiečių tinklapio, neaiškus. Bute buvęs vyras nesužeistas.

Bėgdamas iš namo lietuvis pagrobėjas sužeidė atsitiktinį praeivį (24 m.). Anot Vokietijos policijos, jis sunkiai sužeistas, jam atlikta operacija. Neaišku, ar praeivis norėjo padėti moteriai, ar lietuvis jį užpuolė be priežasties.

Policija praeivio kol kas negali apklausti sužeisto praeivio, mat jo sužalojimai – rimti.

Policija perspėjo, kad pagrobėjas gali sukiotis aplink miesto geležinkelio stotį. Dėl šios priežasties ji buvo uždaryta beveik valandai.

Socialiniame tinkle „Twitter“ Vokietijos policija bėglį apibūdino kaip „rytų europietį, apsirengusį žalios spalvos marškinėliais ir smėlio spalvos šortais“, rašo Welt.de.

Papildyta 15.50 val.

Vokietijos policija paskelbė, kad pagrobta moteris jau yra policijos žinioje.

„Šiek tiek prieš 14 val. (15 val. Vokietijos laiku) mums pavyko paimti sužeistą moterį. Ji nestipriai sužeista ir jau perduota medikams“, – rašoma policijos „Twitter“ paskyroje.

Pagrobėjas vis dar nesulaikytas.

„Mes turėjome uždaryti Erfurto–Veimaro geležinkelio liniją. Dėl intensyvių paieškos darbų ribojame ir automobilių eismą. Mes neteikiame informacijos konkrečią paieškų vietą dėl taktinių priežasčių“, – rašoma policijos feisbuko paskyroje.