Šeštadienį apie 17 val. 30 min. Jonavos rajone, Aklių kaime, policijos pareigūnų stabdomas nestojo automobilis „VW Golf“, kurio vairuotojas, padidinęs greitį, nuvažiavo link Jonavos rajono, Juškonių kaimo.

Persekiojamas automobilis Jonavos rajone, Juškonių kaime, nuslydo nuo kelio ir sustojo.

Jonavos rajono pareigūnui išlipus iš tarnybinio automobilio ir einant link automobilio „VW Golf“, pastarojo vairuotojas pradėjo važiuoti į pareigūną, todėl jis iš tarnybinio ginklo iššovė vieną kartą į viršų ir du – į automobilį, tačiau automobilis nuvažiavo.

Kėdainių rajone, ties Šėtos miesteliu, tas pats pareigūnas iš tarnybinio ginklo iššovė dar du kartus į viršų, tačiau automobilis nesustojo.

Jonavos rajone, ties Liepių kaimu, persekiojamas automobilis nuvažiavo nuo kelio į pakelės griovį, kur įstrigo. Iš sustojusio automobilio iššokę asmenys bandė pabėgti, tačiau, panaudojus spec. priemones, buvo sulaikyti.

Automobilį vairavęs neblaivus (1,58 prom. alkoholio) V. K. (gimęs 1993 m.) ir kartu važiavęs neblaivus (1,87 prom. alkoholio) A. Z. (gimęs 1991 m.) uždaryti į areštinę, o kartu važiavusi N. Ž. (gimusi 1988 m.) apklausta.

Nustatyta, kad kovo 21 d. Kėdainiuose, Kanapinsko g., automobilis „VW Golf“ (pagamintas 1993 m.) buvo pavogtas.