Ne vienerius metus policijoje dirbantys vyresnieji tyrėjai Gintautas Trinkūnas ir Kristina Jusienė, išgirdę apie šias vagystes, sukluso. Prieš trejetą metų jie tyrė vagystes iš toje pačioje vietovėje esančių sodo namelių.

2016 metų sausį, kaip ir dabar, kai soduose mažiausiai gyventojų, Šiaulių miesto ir rajono policijos komisariatą buvo užplūdę pranešimai apie apvogtus sodo namelius. Vagiama buvo viskas – pradedant alkoholiu, kelnaitėmis ir baigiant antklodėmis, paklodėmis ir visokiais kitokias nameliuose rastais, sunkiai kam nors realizuojamais daiktais.

Kartais neprašytas svečias sugalvodavo ir vakarienę sodo namelyje išsivirti, ir pernakvoti jame. Tada minėti pareigūnai sulaikė 44 metų nuolatinės gyvenamosios vietos neturintį vyrą. Sausio 20-ąją jis buvo paleistas iš bausmės atlikimo vietos, o sausio 30-ąją vėl pateko į policijos akiratį. Tada jam buvo pareikšti įtarimai dėl 300 iš sodo namelių pavogtų daiktų. Tų pačių metų rudenį įtariamasis išklausė teismo nuosprendį ir vėl neteko laisvės.

Tyrėjai G. Trinkūnas ir K. Jusienė nutarė patikrinti, ar tik vyras nebus paleistas iš bausmės atlikimo vietos, nes vagysčių braižas buvo analogiškas 2016 metais daromoms vagystėms. Ir spėjimas pasitvirtino - dabar jau 47 metų sulaukęs vyras pataisos namų vartus buvo užvėręs vasario 8 d., o vagystės iš sodo namelių pradėtos registruoti vasario 16 d., praneša Šiaulių apskrities policija.

G. Trinkūnas kartu su kolegomis patikrino Šiaulių rajone, šalia Bubių, buvusią ankstesnę laisvę atgavusio vyro buveinę. Ji buvo tuščia. Patikrinę kitoje vietoje, pamiškėje, esantį apleistą negyvenamą namą, pareigūnai aptiko gyvenimo čia pėdsakų ir pamatė į mišką sprunkantį vyrą. Pasirodo, įtariamasis, pastebėjęs besiartinančius tyrėjus, dėjo į kojas. Pareigūnai, pasikvietę kinologą su šunimi, nusekė jo pėdomis. Po šešių kilometrų sekimo mišku pareigūnai priėjo gyvenamąjį namą, kurio langas buvo išdaužtas. Pasirodo, bėglys, sprukdamas nuo pareigūnų, padarė dar vieną vagystę – įsibrovęs į namą, pavogė dviratį, kad lengviau būtų bėgti nuo seklių.

Tačiau pasprukti jam nepavyko. Buvo sulaikytas ir uždarytas į areštinę. Teismas sankcionavo jam trijų mėnesių suėmimą.

Taigi vyras, kurio biografija mirgėte mirga nuo teistumų, dažniausiai – už vagystes, po paskutinės bausmės atlikimo laisvėje praleido dešimt dienų ir dėl naujų nusikaltimų vėl atsidūrė už grotų.