Ukmergės r. policijos komisariato Kriminalinės policijos skyriaus tyrėjai praneša, kad baigė tirti daugiaepizodę baudžiamąją bylą, kurioje širvintiškiai yra įtariami pasikėsinę pagrobti svetimą turtą, jį sugadinę bei įvykdę vagystes.

Ikiteisminio tyrimo metu buvo nustatyta, kad nusikalstamas veikas vykdė Širvintų miesto gyventojai 18-mečiai gimnazistai D.T., A.T. ir P.K., niekur nedirbantis ir nesimokantis 20-metis A.G. ir keturi nepilnamečiai. Į Ukmergę vykdyti nusikalstamas veikas jie važiuodavo sumanę taip paįvairinti savo laisvalaikį.

Praėjusių metų lapkričio 30-osios vakarą į Ukmergę pašėlti buvo atvykę penkiese – A.T., A.G., P.K. ir dar du nepilnamečiai. Pirmiausia vaikinai bandė pavogti ukmergiškės M.B. automobilį „VW Golf“, stovėjusį Dariaus ir Girėno gatvėje.

Buvo apgadintos durelės, automobilio užvedimo spynelė, tačiau mašinos pavogti nepavyko. Paskui penketukui į akį krito dar vienas Dariaus ir Girėno g. stovėjęs automobilis „VW Golf“. Širvintiškiai išdaužė priekinį stiklą, sugadino durelių rankeną, o paskui iš automobilio bagažinės pavogė atsarginį ratą, dėžę su įrankiais ir pompą.

Tuo „linksmybės“ nesibaigė. Jaunuoliai pagrobė UAB „Izobara“ priklausantį automobilį „Pegeot 306“, stovėjusį prie sveikatingumo centro „Sinergija“. Nusitempę jį į Antaklanio II kaimą sumanė pasivažinėti nuo kalniuko laisva eiga bei trenktis į medį.

Tokio pasivažinėjimo tikslas, anot įtariamųjų, suprasti kaip jaučiamasi avarijos metu. Tris kartus taip nulėkus nuo kalniuko, automobilis buvo nepataisomai sulamdytas. Tuo pačiu apgadino UAB „Universalūs medžio produktai“ priklausantis šiukšlių konteineris.

Gruodžio 9 d. širvintiškiai A.T., P.K. ir A.G. bei du nepilnamečiai vėl šėlo Ukmergėje. Šįkart apgadino bei pasikėsino pagrobti ukmergiškio R.J. automobilį „WV Jeta“, Kauno g. nuo A.B. priklausančio automobilio „Audi 100“ pagrobė du ratus.

Šių metų sausio 8 d. A.T., D.T., P.K., ir du nepilnamečiai apvogė ukmergiškiui R.B. priklausantį automobilį „Nissan sunny“.

Po pastarojo nusikaltimo kriminalistai užčiuopė siūlo galą ir visi širvintiškių nusikaltimai buvo išaiškinti.