Bausmę jie turės atlikti pataisos namuose.

Igorį Pervičką teismas nuteisė trims metams, tačiau nuo bausmės atleido, nes suėjo patraukimo baudžiamojon atsakomybėn terminas.

Su teisėsaugos pareigūnais bendradarbiaujančiam ir atskleisti nusikaltimus padedančiam Viktorui Akmanavičiui teismas skyrė laisvės apribojimą dviem metams. Jam draudžiama lankytis pramoginėse vietose. V.Akmanavičius yra saugomas valstybės, į teismą jį visada lydi policijos pareigūnai.

Nusikalstamo susivienijimo organizatoriui V.Melničenkai teismas skyrė priverstinį gydymą psichikos sveikatos priežiūros įstaigoje, nes medikai nustatė, kad jis yra nepakaltinamas.

Gaujos nusikaltimai buvo įvykdyti praėjusiame dešimtmetyje.

Teisėsaugos pareigūnų duomenimis, nuo "Vilniaus brigados" atskilęs V.Melničenka praėjusiame dešimtmetyje organizavo nusikalstamą susivienijimą, turėjusį arsenale šaudmenų ir sprogmenų. V.Melničenka siekė tapti sostinės nusikalstamo pasaulio autoritetu. Jo grupuotėje, kaip ir "Vilniaus brigadoje", vyravo griežta hierarchija, nusikaltimai buvo vykdomi pasiskirstant vaidmenimis, į bendrą kasą buvo kaupiami pinigai, skirti ginkluotės ir sprogmenų įsigijimui.

Grupuotės nariai gyveno iš automobilių vagysčių, plėšimų, žmonių grobimo ir išpirkų reikalavimo.

1994 metų balandžio S.Stanevičiaus gatvėje Vilniuje buvo susprogdintas verslininko Semiono Dielniko džipas "Nissan Patrol". Bylos duomenimis, susprogdinti automobilį nurodymą davė V.Melničenka. Jis žinojo, kad verslininkas nesutaria su "Vilniaus brigados nariu" Igoriu Polonskiu. Buvo tikėtasi, kad įtarimų šešėlis kris būtent ant jo.

Tąkart žmonos gimtadienį bute šventęs verslininkas išgirdo sprogimą. Jis pagalvojo, kad į jo automobilį iš tikrųjų sumanė pasikėsinti I.Polonskis, su kuriuo pykosi.

Teisėsaugos pareigūnai išsiaiškino, kad S.Dielniko visureigį susprogdino jo draugai, dalyvavę minėtame gimtadienyje. Sprogimo metu žmonės nenukentėjo, tačiau transporto priemonė buvo apgadinta.

Gaujos vadeiva buvo nusprendęs susidoroti su Zbignevu Mackevičiumi, su kuriuo konfliktavo dėl įtakos ir pinigų. 1994 metų vasarą į Z.Mackevičių buvo šaudyta prie tuometinio viešbučio "Lietuva". Vyriškis buvo nesunkiai sužalotas kulkų ir pasveiko.

Bylos duomenimis, pastarąjį pasikėsinimą įvykdė V.Akmanavičius.

Po nepavykusio pasikėsinimo iš Rygos buvo iškviestas A.Ždanovas. Prie tuometinio viešbučio "Draugystė" A.Ždanovas į Z.Mackevičių šovė iš dviejų metrų atstumo. Pirmas šūvis buvo taiklus ir nesunkiai sužeidė Z.Mackevičių. Tačiau antrą kartą iššauti žudikui nepavyko, nes užsikirto ginklas ir sužeista auka pabėgo.

A.Ždanovas į teismo posėdžius buvo vežamas iš Lukiškių tardymo izoliatoriaus-kalėjimo. Čia jis atlieka 1999 metais teismo skirtą bausmę už 1993 metais įvykdytą Vladimiro Voroneckio nužudymą. Pastarasis buvo nušautas automobilyje Vilniaus Lazdynų rajone.

Suimtas teismo nuosprendžio laukė ir O.V.Mikulevičius. Kitiems kaltinamiesiems buvo paskirtos su laisvės atėmimu nesusijusios kardomosios priemonės.