18-metė dukra mirė vietoje, keturmetis jos broliukas mirė ligoninėje, vėliau - vaikų mama, 10-metis sūnus bei 13-metė duktė.

42 metų šeimos galva Dariuszas P. ir 17-metis sūnus nenukentėjo, nes nebuvo tuo metu namuose, rašo visa lenkų žiniasklaida.

Tuojau po tokios šeimyninės tragedijos artimieji, kaimynai ir vietos valdžia, kurie dalyvavo penkių žuvusiųjų laidotuvėse, visokeriopai guodė šeimos netekusį tėvą. Jam buvo suteiktas dviejų kambarių butas.

Abejingais liko tik policininkai ir prokurorai. Nors pradžioje namo šeimininkas tvirtino, kad gaisras kilo dėl elektros trumpo sujungimo skalbykloje, ugniagesių komisija nustatė, jog tai buvo tyčinis padegimas, nes gaisras kilo vienu metu net šešiose vietose. Vėliau paaiškėjo, kad Dariuszas P., kuris buvo įklimpęs į skolas iki 3,5 mln. zlotų, tris savaites prieš gaisrą apdraudė savo žmonos ir vaikų gyvybes 1 mln. zlotų suma.

Kilo įtarimas, kad tragedijos kaltininkas yra pats namo savininkas. Kaip TVN24 sakė Glivicų miesto prokuratūros darbuotojas Michalas Szulczynskis, apklausiami ir kiti liudininkai, tačiau niekam, išskyrus Dariuszą P., dėl nusikalstamos veikos įtarimai nepateikti.

Tuo tarpu įtariamasis aiškina, kad gaisro metu buvo keliolika kilometrų nuo namų, bet policija nustatė, jog namo savininko mobilusis telefonas buvo arti gaisro vietos. Dariuszas P. policiją tikino, kad prieš gaisrą jam skambino pats "padegėjas" ir SMS žinutėmis reikalavo gražinti skolą, o vėliau, po didelės šeimos tragedijos į Dariuszo P. sąskaitą įmokėjo kelias dešimtis tūkstančių zlotų. Policijai pavyko išsiaiškinti, jog SMS žinutes iš dviejų telefonų siuntė pats Dariuszas P., o banko darbuotojai atpažino asmenį ir paaiškėjo, jog pinigus į sąskaitą įnešė pats jos savininkas.

Iš karto po gaisro Dariuszas pareikalavo iš draudimo kompanijų išmokėti pinigus dėl apdraustos žmonos ir vaikų mirties. Tačiau, prokuratūros nurodymu, pinigų išmokėjimas buvo sustabdytas iki gaisro priežasčių nustatymo pabaigos.

Dienraščiui "Fakt" pavyko sužinoti, jog prieš tris savaites gedintis Dariuszas P. susižiedavo su taip pat keturių vaikų motina 40-mete Renata P. iš Osvencimo.

Dariuszas P. suimtas. Jam gresia kalėjimas iki gyvos galvos.