Įtariama, kad pranešimas gali būti melagingas, tačiau reaguota rimtai. Į oro uostą išvyko policija, medikai ir ugniagesiai.

Apie 20.30 val. bendrasis pagalbos centras gavo SMS žinutę, anonimas nurodė laiką, kada turėtų įvykti sprogimas. Esą sprogimas įvyks po valandos nuo jo pranešimo.

Netrukus atskubėjo ir Lietuvos policijos antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ pareigūnai. Evakuoti keliauti ketinę žmonės ir visi Vilniaus oro uosto darbuotojai laukia lauke kol rinktinės „Aras“ pareigūnai patikrins visas patalpas.

Papildyta 21.20 val.: Prie oro uosto laukiantys žmonės nepanikavo. Vos atvykę policijos pareigūnai juos prašė laikytis rimties. Automobilių aikštelės taip pat greitai buvo ištuštintos, tačiau dauguma žmonių neskubėjo išvykti į namus ir liko stebėti, kuo baigsis tarnybų vykdomas oro uosto patikrinimas.

Papildyta 21.43 val: Įvykio dirbantys pareigūnai sako, kad laiko klausimas kada bus surastas melagingai apie sprogimą pranešęs asmuo.

Papildyta 22.05 val.: Atsižvelgiant į Vilniaus oro uosto tinklalapyje pateikiamą informaciją apie skrydžius, oro uosto veikla nėra sutrikusi: pranešama, jog iš Airijos sostinės Dublino skridęs „Ryanair“ lėktuvas Vilniuje nusileido 21 val. 15 minučių, taip pat 21 val. 29 minutės nusileido ir „Air Lituanica“ lėktuvas iš Švedijos sostinės Stokholmo.

Papildyta 22.16 val.: Buvo prognozuojama, kad oro uostas bus uždarytas maždaug iki vidurnakčio. Tačiau netrukus Vilniaus oro uosto atstovai gavo informacijos, kad Lietuvos antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ pareigūnai baigė darbą. 

Oro uosto atstovė Indrė Baltrušaitienė pranešė, kad ketinantiems išskristi keleiviams netrukus bus leista patekti į išvykimo salę.

Papildyta 22.47 val.: Vilniaus oro uosto tvarkaraščiuose nurodoma, kad vėluoja keturi skrydžiai. Užlaikyti lėktuvai į Briuselį, Rygą, Dubliną ir Londoną.

Papildyta 22.54 val.: Oro uosto atstovė informavo, kad kovo 19-osios naktį, apie 22.50 val. oro uosto darbas atnaujintas. Tiesa, visi turintys išskristi lėktuvai kiek vėluos. Keleiviai pradedami išlaipinti iš terminale stovinčių atvykusių lėktuvų.

Baudžiamajame kodekse numatoma, kad:

1. Tas, kas melagingai pranešė ar paskleidė žinią apie visuomenei gresiantį pavojų arba didelę nelaimę, jeigu dėl to kilo žmonių sumaištis ar buvo padaryta didelės turtinės žalos, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

2. Tas, kas melagingai pranešė ar paskleidė žinią apie visuomenei gresiantį pavojų arba didelę nelaimę, jeigu dėl to buvo iškviestos specialios tarnybos, padarė baudžiamąjį nusižengimą ir baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu.

DELFI dėkoja skaitytojui Aleksandrui L. už nuotraukas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (668)