Pirminiais duomenimis, nelaimė įvyko 13.06 val., kai į degalinę „Fiat Ducato“ automobiliu atvažiavęs vairuotojas pylė kurą.

Pranešta, kad staiga įvyko sprogimas, per jį nukentėjo vyras. Laimei, pavojaus gyvybei nėra, tačiau jį medikai išvežė į ligoninę.

Įvykio liudininku tapęs DELFI skaitytojas pasakojo, kad per sprogimą apgadinta degalinė.

„Degalinės kuro pildymo skyrius po maždaug 5 minučių buvo uždarytas“, – nurodė skaitytojas.

Atskubėję policijos pareigūnai ir ugniagesiai aptvėrė degalinę „Stop“ juosta. Žmonės iš teritorijos evakuoti.

Bendrovės „Lukoil Baltija“ Baltijos regiono mažmeninės prekybos direktorius Romas Turlinskas DELFI operatyviai pakomentavo, kad nelaimę matė iš video medžiagos.

„Privažiavo klientas ir jo automobilyje kažkas ėmė degti. Turbūt buvo sprogimas. Neaišku, kas užsidegė, veikiausiai, kažkas negerai buvo su dujų įranga. Mūsų žmonės greitai sureagavo, gesino ugnį su gesintuvais, išstūmė automobilį iš pastogės. Tai matau video“, – sakė jis.

R. Turlinskas patikino, kad klientas degalinėje pylėsi ne dujas, o benziną arba dyzeliną.

„Žmogus atsiskaitė už kurą, atsisėdo į mašiną. Po to staigiai iššoko ir viskas įvyko, – paaiškino R. Turlinskas. – Kas tiksliai įvyko, ar tai buvo dujų įranga, ar buitinis dujų balionas, pasakyti negaliu. Policija pradėjo tyrimą. Tikrai galiu patvirtinti, kad pas mus pylėsi ne dujas.“

Apie 14 val. degalinė vėl pradėjo dirbti.

Įvykio vietoje automobilį apžiūrėję ugniagesiai išsiaiškino, kad automoblyje buvo buitinis dujų balionas. Tačiau vairuotojas iš tiesų jo nelaimės metu nepildė. Automobilio bagažinėje buvo statybinės medžiagos. Šalia jų galėjęs dujų balionas kažkodėl atsisuko. Dėl to ir įvyko sprogimas.

Papildyta 14.20 val.: Naujausius duomenis turėjusi „Lukoil Baltija“ rinkodaros vadovė Šarūnė Kulšytė DELFI patvirtino, kad klientas į savo automobilį degalinėje pylėsi dyzeliną. Tai leidžia daryti prielaidą, kad dujų įrangos jame nebuvo.

Ji taip pat patvirtino, kad klientas automobilio gale – tai buvo mikro autobusas – turėjo buitinį dujų balioną, iš kurio nutekėjo dujos. Sprogimas išdaužė galinių automobilio durelių stiklą. Dujų balionas pirktas ne „Lukoil“ degalinėje.

„Degalinės personalas sureagavo profesionaliai, - konstatavo ji. - Šaunus ir vairuotojas, kuris stengėsi išstumti automobilį iš degalinės teritorijos po nelaimės. Galima sakyti, kad per minutę degęs krovinys buvo užgesintas.“