„Atviro degimo šiuo metu jau nėra, ugnis prasiveržia tik pavieniais pliūpsniais. Gaisrą gesina 55 ugniagesiai ir 25 kariai. Šiuo metu turime du vandens šaltinius. Kituose aplinkiniuose telkiniuose vanduo jau išseko. Gesinama keturiais didelio galingumo lafetiniais švirkštais, vandenį gabena ir karinis sraigtasparnis“, - situaciją gaisre apibūdino Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento direktorius vidaus tarnybos generolas Remigijus Baniulis, šiuo metu esantis gaisravietėje.
Pasak jo, dūmai rūkti gali dar kelias paras.

Visiškai nuslopinti degimą pavyks tada, kai bus perkasta visa didžiulė krūva smilkstančių pjuvenų. Jis pažymėjo, kad šiuo metu gaisro gesinimui palankios ir oro sąlygos – pučiantis vėjas nėra toks stiprus kaip vakar.

Ar ugniagesiai nepristigs vandens?

„Galime padėkoti geležinkelininkams, kurie atvarė gaisrinį traukinį, turintį vandens rezervuarą“, - pasidžiaugė R. Baniulis. - Gyventojų saugumu taip pat pasirūpinta – Ekstremaliųjų situacijų komisija dirba puikiai“.

Ketvirtadienio popietę situacija pagaliau suvaldyta - 14.02 val. gaisras lokalizuotas. Tiesa, dūmai greit vargu ar ims skaidytis, tačiau ugnis jau nebeplis.