„Pastaraisiais mėnesiais suaktyvėjo pranešimų dėl nepilnamečių vadinamojo „garinimo“ mokyklose ir jų prieigose bei viešosiose vietose.

Neretai jaunuoliai apsinuodija, atrodytų, nekalta kvapniąja lazdele. Paskaitos, protokolai, susitikimai, policinės priemonės – tai įrankiai, kuriais siekiame rasti dialogą su jaunaisiais piliečiais.“, - sako Alytaus apskr. VPK viršininkas Alvydas Jurgelevičius.

Siekiant užkardyti nepilnamečių rūkymą, į pagalbą pasitelkiamas jaunimo pamėgtas rūkymo vietas iš dangaus stebintis dronas. Dažnai pareigūnus pastebėję moksleiviai bando sprukti, kiti prieina ir kalbasi.

Jei pareigūnams įkliuvęs rūkantis paauglys jau yra sulaukęs 16 metų, administracinė atsakomybė tenka jam pačiam, o jei jaunesnis – baudą ar įspėjimą gauna tėvai.

„Svarbu prisiminti, kad didžiausius iššūkius galime įveikti tik bendradarbiaudami. Todėl, siekiant sustabdyti kvaišalus vartojančius nepilnamečius, tikimės tolimesnio glaudaus bendradarbiavimo su savivaldybėmis, švietimo įstaigomis ir tėvais. Jau turime puikių pavyzdžių, kuriais galime pasidžiaugti“, akcentavo Alytaus apskrities policijos viršininkas A. Jurgelevičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją