Ketvirtadienį, apie 16 val., eilinę greičio tikrinimo akciją Vilniaus kelių policijos pareigūnai pradėjo Laisvės pr., ties Pasakų parku. Pirmasis automobilis, ženkliai viršijęs leistiną 60 km/val. greitį, buvo „Škoda Octavia“, pažymėtas „Maximos“ logotipu. Prie vairo sėdėjusi moteris lėkė 95 km/val. greičiu.

Paskui buvo sustabdyti du „Volvo“ ir „Lexus“, nustatytą greitį irgi viršiję daugiau, kaip trisdešimt, bet ne daugiau kaip keturiasdešimt kilometrų per valandą. Už tokį nusižengimą vairuotojams numatyta bauda nuo 120 iki 170 eurų.

O tada atskriejo „VW Lupo“ su dviem vyrais viduje. Mažytis automobilis važiavo 107 km/val. greičiu (nustatyto greičio viršijimas daugiau kaip 40, bet ne daugiau kaip 50 km/val. užtraukia baudą vairuotojams nuo 170 iki 230 eurų).

Netrukus paaiškėjo, kad maždaug prieš pusvalandį tą patį vairuotoją nubaudė Lietuvos kelių policijos tarnybos pareigūnai: Vilniaus vakariniu aplinkkeliu „VW Lupo“ lėkė 126 km/val. greičiu, nors ten leidžiamas greitis – 90 km/val.

Per dvi reido valandas didžiausias užfiksuotas greitis – 109 kam/val. Labai nedaug truko, kad BMW vairuotojas būtų netekęs ir teisės vairuoti: nustatytą greitį viršijusiems daugiau kaip 50 km/val. skiriama bauda nuo 450 iki 550 eurų ir atimama teisė vairuoti nuo 1 iki 6 mėnesių.

Šįsyk teisės vairuoti neteko du vairuotojai.

„Volvo“, važiavusio 98 km/val. greičiu, vairuotojas neturi dviejų metų vairavimo stažo, o tokiais atvejais baudžiama griežčiau – ne tik skiriama bauda, bet ir 3 mėnesiams atimama teisė vairuoti, be to, tenka iš naujo lankyti vairavimo kursus ir mokėti už juos.

Prie vairo kurį laiką negalės sėsti ir 106 km/val. greičiu važiavusio BMW vairuotojas. Pajutę nuo jo sklindantį alkoholio kvapą, pareigūnai vyrą patikrino alkotesteriu – 0,43 prom. (jei būtų buvę viena šimtąja mažiau, vairuotoją būtų išgelbėjusi įstatyme numatyta alkotesterio paklaida).

Iš viso per dvi valandas nubausta 19 vairuotojų, ženkliai viršijusių leidžiamą greitį.