Teismas praneša, kad subendrinus bausmes už abu nusikaltimus, vyrui skirta galutinė penkerių metų laisvės atėmimo bausmė pataisos namuose. Taip pat iš kaltinamojo Policijos departamento naudai turės būti išieškoti daugiau nei 2900 eurų ekstradicijos proceso išlaidų apmokėjimui.

Skirdamas bausmę teismas atsižvelgė ir į faktą, kad kaltinamasis šiuo metu atlieka bausmę Jungtinėje Karalystėje. Įvertinus visas byloje esančias aplinkybes, teismas padarė išvadą, kad bausmės tikslai bus pasiekti skiriant laisvės atėmimo bausmę.

Policijos departamento išlaidų apmokėjimas yra susijęs su E.V. ekstradicijos išlaidomis, nes kaltinamasis į Lietuvą turėjo būti atgabentas iš Jungtinės Karalystės. Jis Lietuvai buvo perduotas laikinai su sąlyga, kad pasibaigus baudžiamosios bylos nagrinėjimui teisme, bus grąžintas į Jungtinę Karalystę atlikti likusios jam paskirtos laisvės atėmimo bausmės.

E.V. buvo kaltinamas, kad veikdamas organizuotoje grupėje, iš anksto suplanavus bei pasirūpinus ginklais, 2009 metų lapkritį pasikėsino apiplėšti juvelyrinę parduotuvę „Aukso Centras“. Tačiau parduotuvės apiplėšti nepavyko ir iš įvykio vietos plėšikai pabėgo automobiliu.

Tačiau savo planą jie įvykdė kitą dieną ir parduotuvę apiplėšė.

Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Vilniaus apygardos teismui.