Dėl smegduobės susidarymo pavojaus uždaromas eismas Žemaitės gatve nuo Savanorių pr. ir Naugarduko g., taip pat Kedrų g.

Pirminiais duomenimis, ties Žemaitės gatvės 11-uoju pastatu vanduo išplovė gruntą iš po asfalto dangos, todėl kelio važiuojamojoje dalyje gali atsivertė smegduobė.

Susidariusi padėtis neleidžia užtikrinti visaverčio eismo abejomis kryptimis Žemaitės gatve, pranešė Vilniaus policija.

Kilti į kalvą, įvažiavus į Žemaitės gatvę, link Naugarduko g. kryptimi, artimiausiu metu bus leidžiama tik visuomeniniam transportui.

Leistis Žemaitės gatve žemyn, link Savanorių pr., V. Pietario ir Geležinio Vilko g., šiuo metu galima viena ar abejomis eismo juostomis šia kryptimi, tačiau eismo sudėtingos, didelės spūstys.

Bet kuriuo atveju - jei tik įmanoma - vairuotojams siūloma atokiau apvažiuoti probleminę miesto vietą. Jei taps būtina, galimas eismo reguliavimas ir laikini eismo ribojimai ir Žemaitės g. prieigose esančiose gatvėse.

„Susisiekimo paslaugos“ feisbuke pranešė, kad dėl incidento keičiamas visų Žemaitės gatve važiuojančių autobusų ir troleibusų judėjimas.

Dėl avarijos šia gatve viešasis transportas kursuoti negali, todėl 2G, 29 ir 54 maršrutų autobusai bei 16 maršruto troleibusai važiuos pakeistomis trasomis. 15 maršruto troleibusai Žemaites g. nekursuos, kol eismas nebus atnaujintas, rašoma Vilniaus miesto savivaldybės pranešime.

2G ir 54 maršrutų autobusai iš Stoties važiuos V. Šopeno, Kauno, Švitrigailos g., tuomet suks į Savanorių pr. ir tęs kelionę įprastu maršrutu. Pakeistoje trasos atkarpoje 2G maršruto autobusai stos visose stotelėse. Atgal autobusai kursuos tokia pačia trasa.

29 maršruto autobusai iš Vilkpėdės važiuos Naugarduko bei Švitrigailos g., tuomet įsuks į Savanorių pr. ir grįš į įprastą trasą. Atgal autobusai kursuos tokia pačia trasa.

16 maršruto troleibusai važiuos Stoties, Sodų, Pylimo, Pamėnkalnio, J. Jasinskio, Liubarto, Kęstučio, Sėlių, T. Narbuto g. ir įsukę į Laisvės pr. kelionę tęs įprasta trasa. Atgal troleibusai važiuos tokia pačia trasa.

Papildyta. Vandentiekio avariją Žemaitės g. specialistai tikisi likviduoti iki penktadienio ryto.

Kaip BNS patvirtino „Vilniaus vandenų“ atstovė spaudai Jūratė Rupšienė, magistralinis buvo pažeistas ketvirtadienį, po 16 val., privačiai statybų įmonei ties 11-uoju pastatu atliekant kasinėjimo darbus. Šioje vietoje atsivėrė įgriuva.

Planuojama, jog eismas Žemaitės gatvėje abejomis kryptimis bus draudžiamas iki ryto, viešasis transportas nukreipiamas aplinkiniais maršrutais.

Dar papildyta. Penktadienio naktį, apie 3.50 val., „Vilniaus vandenys“ išplatino pranešimą: „Vandentiekio avarijos likvidavimo darbai dar tęsiami, tačiau penktadienio rytą viešojo transporto eismas Žemaitės gatve bus atnaujintas abejomis kryptimis. Eismas bus organizuojamas taip, kad troleibusai ir autobusai galėtų saugiai prasilenkti, o „Vilniaus vandenų“ specialistai – tęsti pažeisto vamzdyno remonto darbus. Automobilių transportas dar bus draudžiamas, kad nesusidarytų kamščiai.

Planuojama, kad penktadienio antroje dienos pusėje pažeistas vandentiekio vamzdis bus sutvarkytas.

Šiuo metu šalto vandens neturi vienas pastatas, esantis Žemaitės 6. Jame įsikūręs Kūno kultūros ir sporto departamento prie LRV Lietuvos olimpinis sporto centras – 18 sporto organizacijų. Jiems iš pat ryto bus atvežta geriamojo vandens būtiniausioms reikmėms“.

Papildyta sausio 18 d.: Pranešama, kad vandentiekio avarijos likvidavimo darbai Žemaitės g. bus tęsiami iki pirmadienio, eismas iki tol šioje gatvėje bus draudžiamas – leidžiamas tik viešojo transporto judėjimas, kuris iki likvidavimo darbų pabaigos vyks viena eismo juosta abiem kryptimis.

Eismą reguliuoja policijos ekipažas.