Mįslingas BMW sprogimas

Vilniaus policija ketvirtadienio vakarą Delfi informavo, kad buvo gautas pranešimas apie sprogimą Minsko pl., prekybos centro automobilių stovėjimo aikštelėje.

Pirminiais policijos duomenimis, prie BMW privažiavo kitas automobilis (taip pat BMW), iš kurio buvo išmestas įtartinas daiktas. Pasirodo, kad tai galimai petarda, o ji įkritusi į transporto priemonės saloną sprogo.

Neįtikėtinai mįslingas įvykis tuo nepasibaigė. Pareigūnai pasakojo, kad sprogimo metu apgadintas automobilis pasišalino iš įvykio vietos, aikštelėje liko stovėti tik išsigandusi liudininkė-nukentėjusioji. Ikiteisminio tyrimo duomenimis, apgadintas BMW buvo rastas visai netoli sprogimo vietos - Liepkalnio gatvėje esančiame garažų masyve.

Suimtas įtariamasis

Penktadienio popietę prokuratūra informavo, kad buvo suimtas įtariamasis A. S., jam teismas paskyrė suėmimą mėnesiui laiko. Pasirodo, kad vyriškis yra puikiai žinomas policijai.

Po incidento Minsko pl., automobilių stovėjimo aikštelėje, įtariamasis iš karto nepasišalino. Prokuratūros duomenimis, vyras išgąsdino įvykio liudininkę-nukentėjusiąją, metė į ją statybinį peiliuką su ištraukta geležte. Tokiais savo veiksmais jis ją labai išgąsdino ir viešoje vietoje įžūliu elgesiu demonstravo nepagarbą aplinkiniams bei sutrikdė visuomenės rimtį ir tvarką.

Įtariamasis policijos pareigūnų buvo sulaikytas tą patį vakarą.


Sprogo įtariamojo BMW

Penktadienio pavakarę Delfi pasiekė daugiau informacijos apie mįslingą sprogimą Vilniuje. Delfi šaltinis papasakojo, kad sprogusio BMW automobilio savininkas ir yra suimtasis A. S.

Anot Delfi informatoriaus, įtariamasis yra pavojingas žmogus, jis yra sužalojęs ir įbauginęs ne vieną asmenį, tarp jų ir savo žmoną, su kuria ir susitiko lemtingą vakarą prieš incidentą.

„Viskas išties prasidėjo nuo to, jog piliečio A. S. žmona tą vakarą nuvyko su juo pasirašyti skyrybų dokumentų,“ - pasakojimą pradėjo Delfi šaltinis.

Išsigandusi moteris į susitikimą važiavo ne viena, ją su A. S. iš šalies stebėjo giminaičio geras draugas, jis ir buvo antrojo BMW vairuotojas, teigė šaltinis.

„Jiems susitikus degalinėje (A. S. ir jo žmonai) antrojo BMW savininkas buvo nuošaliau ir stebėjo situaciją iš šono, kad pilietis A. S. nepultų vėl žaloti moters, kuri buvo jo gero draugo sesuo,“ - pasakojo Delfi šaltinis.

Įvykio vietoje laukė bendrininkas

Redakcijai buvo papasakota, kad A. S. tuo susitikimo metu savo žmonai grasino susidorojimu bei jai rodė keistą dėžutę, kaip dabar jau įtariama - savadarbį sprogmenį. Ši vos pasirašiusi dokumentus nuėjo apie visą tai papasakoti savo brolio draugui. Tai pamatęs įtariamasis labai įtūžo, pradėjo persekioti BMW automobiliu atvykusi vyrą, nes, anot Delfi šaltinio, pamanė, jog tai naujasis jo žmonos draugas. Jis sekė pastarąjį vairuotoją kol susidūrė automobilių stovėjimo aikštelėje.

„A. S. prasivėrė langą, grasino kitam BMW vairuotojui, šio automobilio vairuotojas pamatė, jog A. S. elgiasi keistai, vis kažką rankomis daro. Po kelių minučių pokalbio A. S. jam įmetė pro langą smilkstantį daiktą, bet greitos reakcijos dėka vairuotojas greitai pastvėrė tą smilkstančią dėžę ir išmetė iš savo automobilio salono bei greitai pavažiavo į priekį, nes pamanė, jog tai kažkokia dūminė granata. Po poros sekundžių išgirdęs milžinišką sprogimo garsą, jis suprato, jog tai buvo savadarbis sprogstamasis įtaisas. A. S. buvo spėjęs iššokti iš savo BMW, iš kurio pats pirmas metė įtaisą visiškai nekaltam bei nepažįstamam žmogui į automobilį,“ - teigė Delfi šaltinis.

Anot informatoriaus, iš įvykio vietos įtariamajam padėjo pasprukti baltos spalvos „VW Transporter“ vairuotojas, jis ir ištempė A. S. automobilį iš įvykio vietos.

„Greičiausiai jie planavo išpuolį iš anksto, bet planavo visa tai žmonos atžvilgiu, kuriai iš pradžių ir rodė įtaisą, bet pamatęs svetimą vyrą, A. S. galimai užplūdo asmeninės pavydžios emocijos ir jis staiga pakeitė planą,“ - pasakojo informatorius.

Policija nekomentuoja

Delfi reakcija susisiekė su Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Julija Samorokovskaja, kuri teigė, kad dėl šiuo metu vykstančio ikiteisminio tyrimo situacijos komentuoti negali.

Atstovė spaudai teigė, kad nei patvirtinti, nei paneigti Delfi šaltinio pasakojimo negali.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (255)