Avarija įvyko po 21.30 val. vakaro. Atvykę pareigūnai įvykio vietoje iš tiesų rado Seimo narį Bronių Paužą (gim. 1941 m.), Lietuvos socialdemokratų partijos narį.

Dviratininkui po avarijos prireikė medikų. Pranešta, kad žmogus kraujavo. Medikai jį išvežė į ligoninę.

Avarijos liudininkai suabejojo, ar parlamentaras į avariją pateko blaivus, tačiau alkoholio matuokliu pasitikrinęs vyras tokius įtarimus paneigė.

DELFI dar dieną skelbė, kad trečiadienį Gedimino prospekte vyks pirmosios Lietuvoje naktinės dviračių lenktynės uždara trasa - „Naktinis Vilniaus kriteriumas“. Šio renginio tikslas – išpopuliarinti tokio tipo varžybas šalyje. Lenktynės kaip tik buvo tiesiogiai transliuojamos per DELFI TV.

Varžybas organizavęs VšĮ Dviračių akademijos įkūrėjas ir treneris Marius Bernatonis sakė, kad savo akimis avarijos nematė. Kiti dalyviai pasakojo, kad Seimo narys sugebėjo partrenkti dviratininką važiuodamas jam iš paskos. Žmonės dėl to ir suabejojo B. Paužos blaivumu bei piktinosi, kaip įmanoma nepastebėti ta pačia kryptimi ir dar priekyje automobilio važiuojančio dviratininko.

M. Bernatonis DELFI sakė, kad dviratininkas yra jo mokinys Paulius L. Pirminėmis M. Bernatonio žiniomis, Paulius patyrė nubrozdinimus, sumušimus, spėjama, kad atsipirko be lūžių. Žmogus nerizikavo pats spręsti apie savo sužalojimus ir sveikatos būklę, todėl neprieštaravo, kad medikai jį išsamiai apžiūrėtų ligoninėje.

Policijos pareigūnai aiškinasi tikslias eismo įvykio aplinkybes.