Kelios valandos policijos pareigūnams neprailgo. Jau nuo pat ankstaus ryto įkliuvo prie vairo sėdę neblaivūs vairuotojai. „Audi“ vairuotojas nuo ankstaus ryto užsidirbo baudžiamąją bylą, mat alkoholio matuoklis parodė per 2 prom. viršijantį girtumą. 2,19 prom. pirmuoju ir 2,03 prom. girtumą antru pūtimu pasiekęs vyras važiavo su šeima ir vaikais. Šeimai teko ieškoti kito transporto.

Per anksti sumanė pasivažinėti ir dar vienas „Audi“ vairuotojas, kuriam nustatytas 1.25 prom. girtumas. Vyras vairavo nė neturėdamas tam teisės, tad dabar turės ne tik mokėti baudas, bet ir skirti laiko bei pinigų dokumentų susitvarkymui.

Fiat“, „Nissan“ bei „SEAT“ vairavę vyrai priartėjo prie 1 prom. alkoholio ribos, tačiau jos neperžengė. Esant 0,4-1,50 prom. girtumui gresia baudos nuo 300-450 eurų bei teisės vairuoti atėmimas nuo 12 iki 18-kos mėnesių.

Apie 9 ryto iš S. Batoro gatvės pareigūnai persikėlė į Drujos gatvę, kur prie BMW vairo įkliuvo neblaivi mergina. Jai nustatytas 0,72 prom. girtumas, tačiau tuo bėdos nesibaigė. Patikrinus dokumentus paaiškėjo, kad ji jau anksčiau turėjo reikalų su policija, tačiau neįvykdė reikalavimų. Tad ji bus baudžiama ir už tai, kad vairavo neturėdama tam teisės.

Kone tuo pat metu patikrintą „SEAT“ vairavusį vyrą išgelbėjo antrasis bandymas – po pirmojo alkoholio matuoklis rodė 0.46 prom. girtumą, tačiau po kelių minučių rodmenys pakito vairuotojo naudai – matuoklis jau parodė 0,36 prom. alkoholio.

Dėl nedidelio promilių kiekių didelių bėdų prisidarė ir „Toyota prius“ vairuotojas, kuris teikė taksi paslaugą. Vyrui nustatytas 0,21 prom. girtumas, jis važiavo su keleiviais. Paslaugą teikiantys vairuotojai privalo laikytis nulio promilių reikalavimo, tad keleiviams teko ieškoti kito transporto, o vairuotojui darbas šia kelione ir baigėsi.

Iki vidurdienio įkliuvo apie dešimt vairuotojų, kurie pervertino savo galimybes.

Tokie reidai rengiami visoje Lietuvoje, pareigūnai žada visą savaitgalį neleisti pažeidėjams lengvai prasmukti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (113)