Antradienio popietę vienas Vilniaus kelių policijos ekipažas, dirbęs su nežymėtu automobiliu, už naudojimąsi telefonais be laisvų rankų įrangos per porą valandų nubaudė aštuonis vairuotojus. Visi įkliuvusieji neginčijo savo kaltės, buvo geranoriški, kai kurie netgi šypsojosi ir juokavo. Tik du sustabdyti užsieniečiai kaip reikiant sunerimo, vienas dėl viso pikto net pakėlė rankas.

Jei vairuotojas per pastaruosius metus nebuvo baustas, jam skiriama 30 eurų bauda. Jei buvo baustas, 60 eurų.

Pirmasis buvo nubaustas „Opel Astra“ vairuotojas. Vos priėjus pareigūnei, vyras tarė: „Pasiduodu“. Beje, jis gavo dar vieną baudą – paaiškėjo, kad praėjusią vasarą jį dėl leistino greičio viršijimo nufotografavo stacionarus greičio matuoklis.

Paskui buvo sustabdytas „Seat“ vairuotojas. Jis šypsodamasis papasakojo, kodėl važiuodamas naudojosi telefonu: „Direktorius paskambino, dar apsidairiau - policijos nėra, tai ir atsiliepiau“.

Po to įkliuvo visureigio „Lexus“ vairuotoja, nepastebėjusi, kad gretimoje eismo juostoje stovinčiame automobilyje sėdi uniformuoti pareigūnai.

Vos surašius jai protokolą, teko bausti ir mikroautobuso „Renault“ vairuotoją.

Paskui dar vieno „Lexus“ vairuotojas – jaunas vyras – irgi nepastebėjo gretima juosta šalia jo važiuojančių pareigūnų uniformų. „Mama paskambino“, - paaiškino jis.

Savanorių pr. įkliuvo dar vieno mikroautobuso „Renault“ vairuotojas. Išgirdęs sireną ir supratęs, kad jį stabdo policija, vaikinas nusišypsojo ir klusniai linktelėjo galva. Priėjus policininkei, iškart prisipažino: „Kaltas“.

Paskutiniai du mėgėjai pakalbėti telefonu taip pat buvo sustabdyti Savanorių pr.

Automobilį „Saab“ vairavęs barzdočius telefono iš rankos nepaleido net ir išgirdęs policijos sireną. Tačiau klusniai sustojo pirmoje eismo juostoje. Kadangi visai greta buvo aikštelė, pareigūnas per garsiakalbį liepė „Saab“ vairuotojui važiuoti į ją. Išgirdęs komandą neįprastai sureagavo „Saab“ keleivis – jis pakėlė abi rankas ir sustingo.

Kai vairuotojas suprato nurodymus gestais ir įsuko į aikštelę, paaiškėjo, kad nei jis, nei jo keleivis nesupranta lietuviškai. Laikiną leidimą gyventi Lietuvoje turinčiam turkui draugas telefonu paaiškino, dėl ko jis sustabdytas.

Paskutinysis buvo BMW vairuotojas. Jam aiškinti nieko nereikėjo. „Labai sutinku, gailiuosi“, - nesiginčijo jaunas vyras.

Pasak Kelių policijos pareigūnų, visą vasarą nuolat bus ne tik gaudomi telefonų mėgėjai, bet ir labai dažnai bus tikrinamas transporto priemonių greitis.