Dar penktadienio vakarą, 20.18 val., Naujojoje Vilnioje, Pramonės g. reido dalyviai sulaikė neblaivų 22 metų jaunuolį, vairavusį „Kia Sephia“. Jam nustatytas 0,79 prom. girtumas. Kadangi vaikinas vairavo neblaivus ir neturėdamas vairuotojo pažymėjimo (sakė, kad dar tik rengiasi vairavimo egzaminams), tėvui priklausantis automobilis išvežtas į saugomą aikštelę, nes gresia jo konfiskavimas (tai spręs teismas).

Gerokai po vidurnakčio L. Asanavičiūtės g. pareigūnai, nedalyvaujantys reide, dirbantys atskirai, atkreipė dėmesį į „VW Golf“ ir nusprendė jį patikrinti. Automobilis sustojo aikštelėje prie „Norfos“. Policininkų įtarimai pasitvirtino: vairuotojas (gim. 1980 m.) buvo neblaivus (0,70 prom.), be to, jis neturi teisės vairuoti.

Patyrusiems patruliams šis vyras pasirodė įtartinesnis, nei eilinis išgėręs vairuotojas, todėl buvo patikrinta, ką jis turi su savimi. Kišenėje buvo rastas paketėlis su milteliais. Įtariama, kad tai narkotikai. Todėl buvo iškviesta policijos kinologė su tarnybiniu šunimi, kuris patikrino automobilį.

Mašinoje buvo rasta dar keletas paketėlių su milteliais. Dėl to bus pradėtas ikiteisminis tyrimas.

„VW Golf“ išvežtas į saugomą aikštelę, nes gresia konfiskavimas, kadangi vairuotojas, neturintis vairuotojo pažymėjimo, buvo neblaivus.

Beje, aikštelėje, kur buvo sulaikytas „VW Golf“, stovi įdomios išvaizdos BMW. Šį automobilį matote nuotraukose.

Reido dalyviams atvykus į tradicinę vietą - Pylimo gatvę prie sankryžos su Klaipėdos gatve, „Volvo“ vairuotojas, neprivažiavęs sankryžos, bet, matyt, kažkaip sužinojęs, kad už posūkio policija, paspruko važiuodamas šaligatviu vienpuse Klaipėdos gatve prieš eismą. Pylimo gatvėje buvę pareigūnai to nematė (užstojo pastatai), apie tai pranešė kiti vairuotojai.

Nemalonumai ištiko ir blaivų jaunuolį, vairavusį „Mitsubishi Colt“. Pylimo g. stabdomas automobilis ėmė čiuožti, todėl pareigūnai iškart susidomėjo jo padangomis. Paaiškėjo, kad jos vasarinės.

Dėl vasarinių padangų policininkai anuliavo automobilio techninę apžiūrą ir skyrė 14 eurų baudą. Bauda nedidelė, tačiau rūpesčių kelia techninės apžiūros anuliavimas, nes tai yra draudimas eksploatuoti šią mašiną. Vaikinui teko palikti automobilį gatvėje. Pakeitęs padangas jis turės važiuoti į techninės apžiūros centrą, kur jo automobilis bus iš naujo tikrinamas.

Pylimo g. sustabdyto „VW Golf“ vairuotojas sukėlė ir policininkų, ir žurnalistų susidomėjimą - vairuotojo veidas buvo nugrimuotas keliomis spalvomis. Patikrinus alkoholio matuokliu nustatyta, kad jaunas vyras yra visiškai blaivus. Jis paaiškino, kad važiuoja iš įmonės vakarėlio, kurio tema buvo herojai. Jis pasirinko populiaraus kompiuterinio žaidimo „Angry Birds“ personažą. Tai, kad iš vakarėlio keliauja blaivus, vairuotojas šypsodamasis paaiškino: „Kažkam juk reikėjo negerti“.

Vienam iš reide dalyvavusių ekipažų teko nuvažiuoti į netoliese esančią Islandijos g., kur įvyko avarija - apgadinti du taksi automobiliai. Sustojusio taksi keleiviai, nepasižiūrėję, ar nevažiuoja kiti automobiliai, atidarė dureles ir jas iškart kliudė kitas taksi. Avariją sukėlę keleiviai paspruko ir dingo kažkuriame iš šioje gatvelėje esančių naktinių klubų.

Reido dalyviams jau keičiant dislokacijos vietą, Senamiestyje nemalonumai ištiko merginą, vairavusią „Audi A3“. Mergina pareigūnų akivaizdoje pravažiavo pro ženklą „Eismas draudžiamas“. Policininkai ja pasivijo Liejyklos g. Paaiškėjo, kad 23 metų mergina išgėrusi - 0,48 prom.

Pačioje reido pabaigoje viską vainikavo girčiausias nakties vairuotojas - 2,11 prom. Jis sulaikytas prie Šeškinės ir Dūkštų gatvių sankryžos. Patruliai į „Honda Accord“ dėmesį atkreipė, nes automobilis važiavo su įjungtomis tik gabaritinėmis šviesomis.

Girtas 40-metis vairuotojas, kaip paaiškėjo, vairuotojo pažymėjimo netekęs jau anksčiau (už girtumą). Girtuoklis ir jo draugelis elgėsi įžūliai, keikėsi ir t.t. Šis automobilis irgi išvežtas į saugomą aikštelę, nes irgi gresia konfiskavimas.