Policijai pranešta, kad parduotuvėje užpultas įmonės „Grifs AG“, saugančios šią parduotuvę, darbuotojas. Apsaugininkas dėl to uždarė parduotuvę, užpuolikas viduje.

Į įvykio vietą atskubėjo policijos ir „Grifs AG“ pajėgos.

Spalio mėnesį toje pačioje parduotuvėje kilo konfliktas tarp apsaugininko ir vyriškio, kuris atsisakė užsidėti kaukę. Vyriškis apsaugos darbuotojui peršovė kojas. Šaulys buvo suimtas, bet gruodžio pradžioje teismo sprendimu paleistas į laisvę.

Kaip Delfi informavo „Grifs AG“ atstovė Rūta Juodeikė, konflikto metu žmonės nenukentėjo. Į parduotuvę atėjęs vyras atsisakė paimti krepšelį (pagal paimtų krepšelių kiekį reguliuojamas pirkėjų srautas) ir ėmė triukšmauti. Apsaugininkui pareikalavus paimti krepšelį, vyras dar labiau pasiuto, tapo dar agresyvesnis, pastūmė apsaugos darbuotoją.

Tada apsaugininkas užblokavo parduotuvės duris ir iškvietė „Grifs AG“ greito reagavimo grupę bei policiją. Bet tada vyriškis atlupo užblokuotas duris ir pabėgo.

Incidentą pakomentavo ir „Rimi“ atstovė Gabrielė Šerėnienė: „Artėjant šventėms stebime padidėjusį klientų skaičių mūsų parduotuvėse ir naudodamiesi proga norėtume priminti, kaip apsipirkti „Rimi“ yra saugiausia ir patogiausia. Mažesnėse parduotuvėse, kuriose pirkėjų srautas reguliuojamas krepšeliais, atsižvelgiant į prekybos salės plotą, vienu metu gali būti tik tam tikras skaičius pirkėjų. Tai reiškia, kad pasiekus maksimalią ribą apsaugos darbuotojas užblokuoja parduotuvės duris ir pirkėjai turi palaukti lauke, kol galės į ją patekti. Šiandien Vilniuje, L. Asanavičiūtės g. esančioje „Rimi Vaivorykštė“ įvykęs apsižodžiavimas tarp kliento ir apsaugos darbuotojo buvo tokios situacijos pavyzdys. Tuo tarpu didžiosiose „Rimi“ parduotuvėse, kur patekti galima su Galimybių pasais, lauke laukti nereikia, jų erdvės leidžia užtikrinti reikiamus atstumus tarp pirkėjų, tad kviečiame į tai atsižvelgti, renkantis parduotuvę“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (69)