Reidą pareigūnai pradėjo Rinktinės gatvėje, po kurio laiko jie jau tikrino vairuotojus Rasų ir Dunojaus gatvių sankryžoje, dar po kurio laiko patikrino ir Narbuto gatve važiavusius vairuotojus.

Pažeidėjų pasitaikė nedaug – vienas vairuotojas neturėjo automobilio draudimo, trys pradedantieji jaunuoliai patingėjo įsigyti klevo lapus. O „BMW X 5“ vairuotojas važinėjosi po Lietuvą neregistruotu automobiliu. Automobilis atvežtas iš Prancūzijos, tačiau duomenų bazėje pareigūnai aptiko įrašą, kad ten automobilis jau išregistruotas.

Jau po antros valandos nakties ramybė griuvo su trenksmu – pareigūnai gavo pranešimą apie avariją Kareivių gatvėje. Pranešta, kad automobilis „Škoda“ rėžėsi į „EMSI“ degalinės švieslentę.

Atskubėję pareigūnai rado sumaitotą automobilį, įstrigusį degalinės kainų švieslentėje. Ši per avariją taip pat gerokai apdaužyta. Nors Vilnių nuklojęs sniegas, dėl avarijos kalta ne slidi kelio danga, o alkoholis. 22 metų vairuotojas, išlipęs iš automobilio, akivaizdžiai svirduliavo. Pareigūnai paprašė vyro pasitikrinti alkoholio matuokliu.

Po patikrinimo paaiškėjo, kad vien sulaužyto stendo žalos atlyginimu jaunas vyras tikrai neatsipirks – jam nustatytas 1,72 prom. girtumas.

Po tokios nesėkmingos kelionės jauną vyrą pareigūnai dar nuvežė į Priklausomybės ligų centrą, kur paimtas kraujas. Vyras dar bandė aiškintis su pareigūnais, tačiau dėl nustatyto alkoholio kiekio kraujyje kalbos jau neišgelbės – jam gresia baudžiamoji atsakomybė.

Nustačius daugiau nei 1,5 promilės neblaivumą, asmenims, vairavusiems transporto priemones, taikoma baudžiamoji atsakomybė. Už tai gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki 1 metų.