LKPT pareigūnai šeštadienio vakarą darbuotis pradėjo Vilniaus rajone - auklėjo ir baudė pėsčiuosius, dalino jiems atšvaitus, šviesą atspindinčias liemenes ir kt.

Po to jie grįžo į sostinę. Dar prieš vidurnaktį čia įkliuvo BMW vairavęs Antanas. Vyras „pripūtė“ 0,95 prom.

Paskui, priekyje išvydęs policiją, neprivažiavęs patikrinimo vietos sustojo „Toyota“ vairuotojas. Tačiau jam iš paskos kaip tik važiavo policijos ekipažas - pareigūnai pamatė, kaip vairuotojas persirito ant keleivio sėdynės. Policininkams jis teigė nevairavęs, o vairuotojas esą kažkur nuėjęs. Patikrinus paaiškėjo, kad šis žmogus jau penkis kartus baustas už tai, kad vairuoja neturėdamas tam teisės.

Buvydiškių g. reikalavimui sustoti nepakluso BMW vairuotojas - jis staigiai pasuko ir nulėkė Čiobiškio g. Jį nusivijo pareigūnai. Gaudynės baigėsi Čiobiškio g. gale, neasfaltuotame akligatvyje.

Paaiškėjo, kad automobiliu važiavo keturių asmenų kompanija, o vairuotojas neturi teisės vairuoti. Apžiūrint bėglius ir automobilį rasta įtartinų daiktų: mažos svarstyklės, stiklinė pypkutė, suktinių popieriaus, smulkintuvas, kokiais smulkinamos kanapės. Tačiau kvaišalų nerasta.

BMW vairuotojui už važinėjimą neturint teisės vairuoti ir nestojimą gresia ne tik bauda, bet ir automobilio konfiskavimas.

Dar vienas vairuotojas, neturintis vairuotojo pažymėjimo, buvo sustabdytas Fabijoniškėse.

Vilniaus kelių policijos pareigūnai po vidurnakčio vairuotojus tikrino žiede, esančiame prie Edukologijos universiteto. Čia du vairuotojai užsidirbo ikiteisminius tyrimus dėl to, kad vairavo būdami girtesni nei 1,5 prom.

Pirmasis įkliuvo „Volvo“ vairuotojas. Jam nustatytas 1,87 prom. girtumas. Po to buvo sustabdytas „Audi“ vairuotojas. Merginą vežusiam vaikinui nustatytas 1,82 prom. girtumas.

LKPT pareigūnai tuo metu dirbo Drujos, Pylimo ir Maironio gatvėse.

Drujos g. įtarimų sukėlė BMW vairuotoja, vežusi išgėrusį draugą. Mergina niekaip nesugebėjo deramai papūsti į alkotesterio vamzdelį. Ji pūtė daugybę kartų. Ir kai jai tai pagaliau pavyko, paaiškėjo, kad vairuotoja visiškai blaivi - 0,00 prom.

Maironio g. įkliuvo dar vienas neblaivus „Audi“ vairuotojas - jam nustatytas 1,05 prom. girtumas. O „Opel Astra“ vairavęs vaikinas buvo blaivus, tačiau neturintis teisės vairuoti - pažymėjimas iš jo jau anksčiau atimtas už tai, kad vairavo neblaivus.

Mirtinai sužalotas pėsčiasis

Dar tebevykstant reidui, apie 2 val., Kalvarijų g. įvyko nelaimė - automobilis „Mercedes“ partrenkė į gatvę išbėgusį vyrą. Tai įvyko greta reguliuojamos pėsčiųjų perėjos. Automobilį vairavęs vaikinas (gim. 1998 m.) sako, kad artėjant prie perėjos jam degė žalias šviesoforo signalas. Be to, pėsčiasis į gatvę išbėgo ne perėjoje. Tai pareigūnams patvirtino liudininkas. Automobilio priekinis numeris rastas maždaug 15 metrų prieš perėją.

Smūgis buvo stiprus - suknežintas automobilio priekinis stiklas, sulankstytas variklio dangtis. Sunkiai sužalotas vyras (gim. 1990 m.) išvežtas į ligoninę. Tą pačią naktį ligoninėje jis mirė.