Vilniaus apylinkės prokuratūra baigė ikiteisminį tyrimą ir teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje A. Tumėnui pateikti kaltinimai dėl transporto priemonės vairavimo apsvaigus nuo alkoholio.

A. Tumėno vairuojamą automobilį „Mercedes Benz S550“ policijos pareigūnai sustabdė dar birželio 5 d., apie 2.35 val., Vilniuje, Ukmergės g., prie prekybos centro BIG. Kadangi nuo vairuotojo sklido alkoholio kvapas, policininkai jį patikrino alkoholio matuokliu.

„Policijos pareigūnai tikrinimo metu nustatė, kad A. Tumėno iškvėptame ore yra 1,85 promilės etilo alkoholio koncentracija“, – teigia prokurorai.

Ar tikrai A. Tumėnas apsvaigęs nuo alkoholio sėdo prie transporto priemonės vairo, rugpjūčio 21 d. aiškinsis Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėja Irma Randakevičienė.

Jeigu teisme bus įrodyta A. Tumėno kaltė, jam grės bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki vienerių metų. Be to, iš jo turėtų būti atimtas vairuotojo pažymėjimas.

Vilniaus miesto apylinkės teismas dar 2014 m. pavasarį A. Tumėną pripažino kaltu dėl avarijos, kurios metu buvo sužaloti penki žmonės, ir jam skyrė 7,8 tūks. litų (2 259 Eur) baudą, tačiau ją sumažino beveik 5 tūkst. Lt, nes nuteistajam į bausmę įskaitė suėmime išbūtą laiką. Todėl A. Tumėnui beliko sumokėti nedidelę baudą.

A. Tumėną nuteisęs teismas taip pat jam ketveriems metams uždraudė sėstis prie vairo, tačiau vyras ilgą laiką vairuotojo pažymėjimo policijai net negrąžino.

Avarija, kurią sukėlė A. Tumėnas, įvyko dar 2012 m. balandžio 28 d., kai apie 18.05 val. Vilniuje, Geležinio Vilko g., važiuodamas sostinės centro link, neatsižvelgė į kelyje iškilusias kliūtis ir esant grėsmei nesulėtino savo vairuojamo automobilio „Mercedes Benz“, jis rėžėsi į šalikelėje stovėjusį policijos automobilį, o šis nuo smūgio trenkėsi į kitą policijos pareigūnų sustabdytą mašiną. Eismo įvykio metu buvo sužaloti trys policijos pareigūnai ir du civiliai žmonės.

Šioje byloje apklausti liudytojai teigė, kad A. Tumėno vairuojamas automobilis skriejo labai dideliu greičiu – kai kurie jų įvardijo, jog net 150 km/val. Buvo įtariama, kad A. Tumėnas eismo įvykio metu buvo neblaivus, nors tai nepavyko nustatyti jokiais medicininiais dokumentais – po kraupios avarijos vairuotojas pasišalino. Tiesa, dalis avariją mačiusių žmonių teisme tvirtino, jog A. Tumėnas buvo neblaivus.

Po eismo įvykio A. Tumėnas neteko teisės vairuoti, tačiau po to vis tiek ne kartą pateko į policijos pareigūnų akiratį – teismas jį baudė už tai, kad neturėdamas teisės vairuoti vėl sėdo prie vairo ir net nepakluso jį stabdžiusių policininkų nurodymui sustoti.

A. Tumėnas buvo patekęs ir į tragišką eismo įvykį: dar prieš 11 metų pareigūnai nutraukė ikiteisminį tyrimą, kurio metu žuvo jo draugas. Tada konstatuota, kad A. Tumėnas padarė neatsargų nusikaltimą – eismo įvykio metu buvo blaivus, o jis su nukentėjusiaisiais susitaikė.