Pirminiais policijos pareigūnų duomenimis, į parduotuvę apie 15.15 val. atėjęs vyras nedėvėjo kaukės. Apsaugos darbuotojas jo paprašė užsidėti, mat toks yra reikalavimas galioja visiems lankytojams.

Po apsaugos darbuotojo prašymo vyras tapo agresyvus ir susigrūmė su jį sulaikiusiu žmogumi. Apsaugos darbuotojas iškvietė policiją, tačiau kaukės nedėvėjęs vyras nebuvo linkęs laukti pareigūnų ir bandė bėgti.

Apsaugininkas ėmė vytis bėglį, tačiau šis po kelių akimirkų išsitraukė ginklą ir peršovė apsaugos darbuotojui kojas.

Policijos pareigūnai sulaikė ginkluotą parduotuvės lankytoją, gimusį 1979 m. Jis išvežtas apklausai. Pareigūnai aiškinasi, ar ginklas laikomas teisėtai.

Sužalotas apsaugos darbuotojas skubiai nuvežtas į ligoninę. 1983 metais gimusiam vyrui, pirminėmis žiniomis, viena koja peršauta kiaurai, kitai kojai nustatytas kaulų lūžis.

Papildyta 17. 23 val.: Rimi atstovė spaudai Gabrielė Šerėnienė patvirtino informaciją apie sužeistą apsaugos darbuotoją, tačiau daugiau detalių pateikti negalėjo.

„Buvo iškviesta policija, su pareigūnais bendradarbiaujame, teikiame visą informaciją, apsaugos darbuotojas yra ligoninėje. Esame sukrėsti, dedame visas pastangas, kad situacija būtų ištirta ir būtų padarytos atitinkamos išvados“, - kalbėjo ji.

Paklausta, ar dėl sugriežtintų karantino ribojimų ir ypač įvesto galimybių paso yra kilę daugiau konfliktinių situacijų, G. Šerėnienė sakė, kad jų pasitaikydavo.

„Įvedus galimybių pasų tikrinimą didžiosiose parduotuvėse pirmosiomis savaitėmis buvo įtemptų situacijų, net peraugančių į agresiją. Būdavo apsistumdymų ar tiesiog įžeidimų mūsų darbuotojų atžvilgiu, vienas kitas toks atvejis pasitaikydavo, ne masiškai tikrai, bet tokių atvejų buvo, - sakė „Rimi“ atstovė ir pridūrė. - Kas įvyko šiandien yra labai sukrečianti, tikrai neeilinė situacija“.

Papildyta 17.29 val.: Prieš kiek daugiau nei mėnesį konfliktas dėl kaukės dėvėjimo kilo „Iki“ parduotuvėje Kaune.

Delfi.lt primena, kad tąkart be kaukės apsipirkti atėjusi moteris, sulaukusi apsaugininko pastabos, jį puolė mušti. Tuomet parduotuvių tinklo atstovė Vaida Budrienė pasakojo, kad pastaruoju metu stebi augantį konfliktų skaičių dėl karantino ribojimų ir su nerimu laukia galimybių paso įvedimo.

„Po karantino pradžios gal metus buvo viskas nurimę ir tų konfliktų nebūdavo, žmonės turbūt priprato prie tos tvarkos, – rugsėjo pradžioje DELFI sakė V. Budrienė. – Bet dabar, kai prasidėjo diskusijos dėl galimybių pasų, vakcinacijos, paaštrino kai kuriuos klientus, tuos, kurie turbūt ir anksčiau nenorėjo tų kaukių dėvėti. Tikrai matome šiek tiek padidėjusį skaičių konfliktinių situacijų dėl kaukių.“

Papildyta 18 val. 14 min.: Sužeistas apsaugos darbuotojas dirbo bendrovėje „Grifs AG“. Įmonės vadovas Vytautas Kregždė Delfi sakė, kad nukentėjusiajam atlikta operacija, dabar turimais duomenimis, jo būklė stabili.

V. Kregždė pasakojo, kad parduotuvės lankytojas nedevėjo kaukės ir už tai darbuotojų buvo sudrausmintas, tačiau reikalavimus ignoravo.

„Tada buvo pakviestas apsaugos darbuotojas, jis pareikalavo, kad klientas užsidėtų kaukę. Tas pirkėjas vis tiek nesutiko, sukėlė konfliktą, fiziškai užpuolė apsaugos darbuotoją ir bandė bėgti. Apsaugininkas jį vijosi, tada lankytojas išsitraukė pistoletą ir peršovė“, - pasakojo „Grifs“ vadovas.

Pats konfliktas kilo dar parduotuvės viduje, o šūviai į apsaugininką paleisti jau lauke. Šaulys, dabar turimais duomenimis, peršovęs žmogų iš įvykio vietos nebėgo.

V. Kregždė minėjo, kad per visą įmonės istoriją jų darbuotojas taip sunkiai sužalotas pirmą kartą.

Papildyta 18.15 val. Konfliktas dėl galimybių paso Vilniuje kilo ir spalio 18 d. Apie 19.30 val. Naugarduko g. į parduotuvę „Maxima“ užeiti bandžiusį jauną vyrą sustabdė apsaugos darbuotojas. Kadangi vyras neturėjo galimybių paso, apsaugininkas jo neįleido. Tada vyrukas pasiuto: ėmė vartyti šiukšlių dėžes, niokoti gėles, puolė apsaugininką kumščiais. Paskui bandė į jį mesti metalinį šiukšlių dėžės dangtį, bet apsaugos darbuotojas tuo metu įbėgo į parduotuvę.

Pasak liudininkų, netrukus atvažiavo apsaugininko kolegos ir sučiupo pasprukti bandžiusį chuliganą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2445)