Teismas pareigūnei skyrė 12500 eurų baudą, ji taip pat turės atlyginti Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato ir kelių nukentėjusių asmenų patirtą turtinę žalą. Šiuo metu J. Taraškevičiūtė yra nušalinta nuo pareigų, pranešė prokuratūra.

Teismas konstatavo, kad Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Vilniaus miesto Pirmojo policijos komisariato vyresnioji tyrėja J. Taraškevičiūtė, 2016 metais atlikdama vieną iš jai pavestų ikiteisminių tyrimų, savo žinioje turėjo iš įtariamo asmens paimtus 4456 eurus. Pažeisdama teisės aktų reikalavimus, šių pinigų ji be jokių objektyvių ir pateisinamų priežasčių neperdavė saugoti Vilniaus AVPK Materialinio aprūpinimo poskyriui, bet juos pasisavino.

J. Taraškevičiūtė tyčia ignoravo teisės aktų reikalavimus, kad daiktiniai įrodymai – pinigai – turi būti saugomi policijos įstaigos finansų padalinio kasoje arba kitoje tam pritaikytoje vietoje.

Siekdama nuslėpti ikiteisminiam tyrimui reikšmingų pinigų pasisavinimo faktą, J. Taraškevičiūtė surašė nutarimą, kuriame nurodė, kad 4456 eurai yra perduoti Vilniaus AVPK Materialinio aprūpinimo poskyriui, šiuos žinomai melagingus duomenis nurodė ir pranešime prokurorui apie tyrimo eigą, pranešimą pasirašė elektroniniu parašu. Taip suklastojusi tikrą dokumentą ir pateikusi jį kartu su baudžiamąja byla, J. Taraškevičiūtė suklaidino ikiteisminiam tyrimui vadovavusį prokurorą ir bylą nagrinėjusį teismą.

Teismas J. Taraškevičiūtę pripažino kalta ir dėl piktnaudžiavimo pasisavinant 133 eurus, paimtus iš kito įtariamojo kitame ikiteisminiame tyrime, kurio atlikimas taip pat buvo jai pavestas.

Ikiteisminį tyrimą organizavo ir jam vadovavo Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras, jį atliko Vilniaus AVPK Imuniteto valdybos Korupcijos tyrimų skyriaus pareigūnai.

Šis Vilniaus apygardos teismo nuosprendis gali būti skundžiamas apeliacine tvarka.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)