Į įvykio vietą išsiųsti medikai, policijos ir ugniagesių pajėgos, Lietuvos policijos antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ pareigūnai.

Pirmieji į įvykio vietą atvyko policijos pareigūnai, kurie gavo informacijos, apie galimai padėtą sprogmenį klube. Buvo evakuoti žmonės.

„Net striukės nepasiėmiau, kai paprašė išeit, nesupratau iš pradžių kas vyksta. Vėliau su draugais išgirdom, kad kažkas atseit pagrasino susprogdinti“, - sakė vienas klubo lankytojas.

Policija užtvėrė dalį Pamėnkalnio gatvės, todėl ja pravažiuoti buvo neįmanoma.

Evakuoti klubo lankytojai pasakojo pykstantys ant asmens, kuris pranešė apie pastato užminavimą, mat visi susirinkę linksminosi klube ir tikėjosi išgirsti grupės „Diktatūra" koncertą.

Žmonės nesiskirstė ir tikėjosi sugrįžti į klubą.

„Visgi pinigus sumokėjom, laukiam, gal leis sugrįžt“, - neprarado optimizmo koncerto laukusi jaunuolių pora.

Kaip vėliau paaiškėjo, laukta ne veltui: patalpas apžiūrėję „Aro“ pareigūnai išėjo tuščiomis. Pranešimas buvo melagingas ir policija leido klubo lankytojams, kurie apie valandą stoviniavo lauke, grįžti į vidų.

Baudžiamasis kodeksas numato, kad tas, kas melagingai pranešė ar paskleidė žinią apie visuomenei gresiantį pavojų arba didelę nelaimę, jeigu dėl to kilo žmonių sumaištis ar buvo padaryta didelės turtinės žalos, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.