Papildyta. 23.20 val. kariškiai susprogdino bombos sprogdiklį. O bomba su sprogstamąja medžiaga išvežta į karjerą, kur bus sunaikinta.

Aplinkiniai gyventojai teigia, kad šiuo metu vyksta bombos išgabenimo operacija. Tikimasi, kad iš karto po to bus atšaukta evakuacija ir gyventojams bus leista grįžti į namus.

Papildyta. 20.30 val. policija informavo DELFI, kad evakuacijos spindulys padidintas – evakuojami žmonės iš pastatų, esančių 200 metrų spinduliu. Evakuoti žmonės iš prekybos centro „Panorama“. Toliau esančiuose pastatuose žmonėms liepta pasitraukti iš balkonų, nestovėti prie langų.

Dar papildyta. Įvykio vietoje esantis DELFI fotografas Kirilas Čachovskis praneša: „Panoramos apsauga nesusitvarko su darbu. Žmonės veržiasi atgal į parduotuvę, nors paskelbta evakuacija“.

Anksčiau socialiniame tinkle netoli įvykio vietos gyvenantys teigė, kad pareigūnai rekomendavo nebūti tuose kambariuose, kurių langai nukreipti į įvykio vietą. Tiems, kurių visi buto langai nukreipti į bombos buvimo vietą, rekomenduota persikelti į saugesnę vietą, nes sprogimo metu gali trūkti stiklai.

Iškasta Antrojo pasaulinio karo laikų nesprogusi aviacinė rusiška bomba FAB-100. Pirminiais duomenimis, jos svoris - per 100 kg. Anot kariškių, bombos sprogdiklis kovinėje padėtyje, tad kelia didelį pavojų aplinkiniams.

Dėl Vilniaus Žvėryno rajone ketvirtadienį rastos aviacinės bombos neutralizavimo darbų aplinkinėse gatvėse uždaromas esimas, patvirtino Juozo Vitkaus inžinerijos bataliono Sprogmenų neutralizavimo kuopos vadas kapitonas Nerijus Alekna.

„Policijos pareigūnai uždarys eismą rekomenduojamose vietose, atliks evakuaciją. Kai bus vietovė, kaip sakoma, tvarkinga ir švari, tada išminuotojai pradės daryti savo darbą“, – BNS sakė N. Alekna.

Pasak jo, eismas bus uždarytas aplinkinėse gatvėse – Ukmergės, Pieninės, Stumbrų gatvėse, dalyje kelio E272.

N. Alekna teigia, kad bombą neutralizuoti tikimasi kuo greičiau.

„Mes tikimės kuo greičiau, nes mūsų tikslas kuo greičiau ją neutralizuoti, kad žmonės galėtų grįžti į savo normalų gyvenimą. Bet tikrai neskubinsime saugumo procedūrų, kurios yra privalomos, nes vis tiek mūsų pagrindinis tikslas yra viską atlikti kuo saugiau“, – sakė jis.

„Kadangi pastatas („Panorama“ – BNS) pakliuvo į tą zoną, kurioje turėtų būti vykdoma evakuacija, tai policijos pareigūnai ir evakuavo žmones“, – BNS sakė N. Alekna.

Anot jo, evakuacijos veiksmai vykdomi iki 220 metrų spinduliu.

„Kai tik bus atlikta evakuacija, kai bus uždaryti visi keliai ir pašaliniai asmenys negalės į zoną patekti, mes pradėsime dirbti prie sprogmens“, – sakė N. Alekna.

Bomba Žvėryno rajone per statybos darbus buvo rasta ketvirtadienio rytą.

Darbus atliekančios įmonės „Vilnius Town Group“ vadovas Josifas Platačas BNS sakė, kad bomba aptikta kasant gruntą maždaug trijų metrų gylyje po nugriautu pastatu.