Policija pranešė, kad Vakariniame aplinkkelyje įvyko dvi avarijos, Kirtimų gatvėje (nuo Pagirių gatvės link Gariūnų) susidūrė šeši automobiliai. Nemenčinės plente ties nusukimu į Kairėnų gatvę į atitvarus atsitrenkė vilkikas.

Taip pat į atitvarus atsitrenkė automobilis ant Ukmergės gatvės viaduko.

Lietuvos automobilių kelių direkcija vairuotojus taip pat įspėja, kad didžiojoje šalies dalyje ant kelių dangų susiformavo plikledis. Čia slidūs valstybinės reikšmės kelių ruožai yra barstomi.

„Vairuotojų prašome atkreipti dėmesį į kelio dangos būklę, neskubėti ir laikytis saugaus atstumo“, – sako kelininkai.

Šiaurės rytiniuose rajonuose dėl naktį buvusio snygio keliai vietomis su šlapio sniego provėžomis, slidūs. Jie yra barstomi ir valomi.

Pietų Lietuvoje keliai drėgni. Vilniaus ir Trakų rajonuose silpnai lyja, Švenčionių rajone šlapdriba, kitur kritulių nėra.

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, dieną vakariniuose ir pietiniuose rajonuose numatoma šlapdriba, lietus.

Aukščiausia oro temperatūra nuo 0 iki 5 laipsnių šilumos.

Miestiečiai pyksta, meras atsiprašo

Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius savo feisbuko paskyroje pareiškė atsiprašymą dėl nepakankamai operatyvaus miesto tarnybų darbo.

„Atsiprašau vilniečių dėl šiandien patirtų nepatogumų keliaujant į mokslus, ar į darbus.

Iš tiesų, miesto tarnybos nepakankamai operatyviai reagavo į besikeičiančius orus, nors visi barstytuvai nuo ankstyvo ryto išvažiavo į gatves, o viešojo transporto vėlavimai susidarė jau visiems stovint kamščiuose.

Šiandien pat aptarsiu išmoktas pamokas su tarnybų vadovais. Dėkoju policijos pareigūnams, kurie operatyviai reagavo į iškvietimus ir neleido dar labiau kimštis miestui“, – teigia meras savo paskyroje.

Į DELFI kreipėsi skaitytojai, kurie rašė, kas trečiadienio rytą darėsi Vilniaus gatvėse. Pasak vienos skaitytojos, kuriai apie 7 val. ryto automobiliu teko važiuoti iš Baltupių į centrą Kalvarijų gatve, eismas ryte itin lėtas, gatvės labai slidžios.

„Į įkalnes viešasis transportas neužvažiuoja, stotelėse minios žmonių, kai kurie, nesulaukę autobusų ar troleibusų, pasileido pėstute“, – sakė DELFI skaitytoja.

„Kalvarijų gatvė nebarstyta, labai slidu, panašu, kad kelininkai dar nepabudę“, – piktinosi moteris.

Kita skaitytoja pasakoja, kad eismas juda taip lėtai, kad žmonės dvi stoteles važiuoja valandą.

„Valandą mėginau iš Pašilaičių nuvažiuoti iki Ukmergės gatvės. Spūstys į visas puses, autobusai ir automobiliai stovi įsijungę avarinius žibintus. To dar nesu mačiusi. Man tik Gabijos gatve reikėjo pavažiuoti, užstrigau ir laukiau daug laiko. O išvažiavus į Ukmergės gatvę dar 40 min. nejudėdama prastovėjau ties Ukmergės „Maxima“. Tada jau supratau, kad laikas apsisukti ir grįžti namo. Į darbą važiuosiu tik po pietų“, – skundėsi mergina.

Dėl ledu pasidengusios kelio dangos galimi ir viešojo transporto vėlavimai

Šiandien situacija mieste labai sudėtinga. Naktį lijo, temperatūra buvo pliusinė, barstyti nereikėjo. Apie 6 val. staiga pasikeitė vėjas ir gatvių paviršių sutraukė ledas. Bendrovės „Grinda“ barstytuvai nedelsiant išvyko į sostinės gatves, pirmiausia buvo valomos užmiesčio gatves, kur temperatūra žemesnė, iš ten ir atėjo pirmieji signalai apie slidžią dangą. Šiuo metu ypač sudėtingos eismo sąlygos ant tiltų ir viadukų, teigiama įmonės „Grinda“ išplatintame pranešime.

Dėl slidžios kelio dangos galimi viešojo transporto vėlavimai, ypač 18, 35, 36, 46, 57, 66, 6G maršrutų autobusų.

Slidu Justiniškių g., Laisvės pr. ir Rygos sankryžoje, Antakalnio žiede. Galimi 2, 7, 10, 16 maršrutų troleibusų vėlavimai.

Sutriko ir 10, 34, 49, 50, 69 maršrutų autobusų eismas – slidu Didlaukio gatvėje, maršrutai nukreipiami per Kalvarijų ir Ateities gatves.

18 maršruto autobusai nukreipiami be užsukimo į Dvarčionis. Dėl slidaus kelio tarp stotelių Kurklių ir Verkių Riešė sustojo 36, 66 maršrutų autobusų eismas.

Dėl neįprastų spūsčių visame mieste galimi didesni viešojo transporto vėlavimai.

Papildyta 9.05 val. Vilniaus policijos duomenimis, trečiadienį nuo 6 iki 9 val. užregistruota apie 70 avarijų: 10 įskaitinių (nukentėjo žmonės) ir apie 60 techninių (žmonės nenukentėjo). Keletas automobilių apsivertė.

Iš tikrųjų avarijų sostinėje dar daugiau, nes ne apie visas policijai pranešama - vairuotojai užpildo deklaracijas ir pareigūnams neskambina.

Atnaujinta informacija dėl viešojo transporto. Apie 9 val. „Susisiekimo paslaugos“ pranešė, kad dėl slidžios kelio dangos ir neįprastų spūsčių visame mieste galimi didesni viešojo transporto vėlavimai. Iš Santariškių miesto centro kryptimi po truputį normalizuojamas 1G maršruto autobusų eismas. 4G, 30, 54, 75 maršrutų autobusai iš lėto juda Pilaitės prospektu. Tuo tarpu 46 maršruto autobusai vis dar nevažiuoja – autobusai stovi Pašilaičių gatvėje.

Vis dar apsunkintas eismas Antakalnyje, Laisvės prospekte, Žygimantų gatvėje, ties Žaliuoju tiltu. Ties posūkiu link Šilo tilto – eismo įvykis, dėl kurio sutriko 2, 4, 19, 20, 21 maršrutų troleibusų eismas.

Padėtis normalizuojasi. Apie 9.40 val. „Susisiekimo paslaugos“ pranešė, kad šiuo metu prasčiausia eismo situacija pastebima Ukmergės gatvėje – spūstis susidarė nuo pat Vakarinio aplinkkelio. Padidėjusios spūstys pastebimos ir Olandų, Ateities gatvėse, Pilaitės ir Laisvės prospektuose.

Kitose miesto arterijose eismo situacija normalizuojasi – Kalvarijų ir Geležinio vilko gatvėse (nuo Baltupių gatvės), Savanorių prospekte (nuo Žemųjų Panerių pusės), Ozo gatvėje (ties Šeškine), Vakariniame aplinkkelyje (ties Karoliniškėmis).

Deja, bet nukentėjo ir vienas šviesoforas – eismo įvykio metu Ukmergės gatvėje (netoli P. Žadeikos gatvės) buvo sugadintas pėsčiųjų šviesoforas. Šiuo metu jis yra remontuojamas. Tačiau šviesoforinis eismo reguliavimas Vilniaus mieste nesutriko.

Dėl slidžios kelio dangos ir neįprastų spūsčių visame mieste fiksuojami viešojo transporto vėlavimai. Vis dar apsunkintas viešojo transporto eismas Pašialičiuose ir Fabijoniškėse – 46 maršruto autobusai dar nevažiuoja. Sutrikęs ir 3G, 5, 24, 53, 56 maršrutų autobusų eismas.

Spūstis prie Vilniaus. DELFI skaitytojas praneša, kad Vilniaus prieigose susidariusi didžiulė spūstis. Ji prasideda dar neprivažiavus Avižienių.

Papildyta 10.25 val. Vilniaus miesto savivaldybės įmonė „Susisiekimo paslaugos“ praneša, kad viešojo transporto eismas Vilniuje normalizuojasi – visų maršrutų autobusai ir troleibusai važiuoja savo įprastomis trasomis. Tačiau viešasis transportas važiuoja su itin dideliais vėlavimais.