DELFI žiniomis, sulaikytos grupuotės nariai gali būti susiję su vienu labai garsiu Vilniaus verslininku, tačiau jo pavardė kol kas tyrime nefigūruoja, jis byloje nėra net apklaustas kaip liudytojas. Galimas sąsajas su verslininku policija neigia.

Šaltinių teigimu, seksualines paslaugas užsienyje teikė vienos rytieškų šokių mokyklos vadovė, „Olialia“ konkurso dalyvė bei modelio karjeros siekusi mergina.

Tarp sulaikytųjų – ir 23 metų mergina. Įtariamiesiems – 20-24 m. Vilniaus apskrities policija pranešė, kad grupuotės nariai - Andrejus A., Donatas U., Mileta Ū., Ramūnas Š., Airidas D. ir Saulius P. buvo sulaikyti antradienio rytą savo namuose.

Maždaug pusantrų metų grupuotę stebėję pareigūnai išsiaiškino, kad jos nariai pažinčių skelbimuose ieškojo merginų, sutinkančių šokti striptizą Australijoje bei kitose užsienio valstybėse. Kai jos nuvykdavo į šią šalį, merginoms tekdavo teikti ir seksualines paslaugas – kai kurios merginos prisipažino žinojusios, jog dirbs prostitutėmis.

Kelios merginos prisipažino, kad pusę uždarbio turėjo atiduoti savo savadautojams (pinigus jos pervesdavo internetu). Už pusvalandį paslaugų merginos iš klientų gaudavo 150, o už dvi valandas - 200 eurų. Australijoje už pusvalandį merginos gaudavo 300 Australijos dolerių, o už valandą - 400.

2010-ųjų vasarą pradėto tyrimo metu pareigūnai nustatė, kad penki vaikinai ir viena mergina aukų ieškojo lietuviškuose pažinčių tinklalapiuose, apsimesdami mergina Skaiste.

Kai merginos sutikdavo dirbti prostitutėmis, sąvadautojai jas išsiųsdavo dirbti į Prancūziją, Australiją bei Graikiją.

Informacija apie merginas buvo skelbiama užsienio eskorto puslapiuose, be to, įtariamieji patys atsiliepdavo į seksualinių pasalugų ištroškusių vyrų skambučius bei juos nukreipdavo pas merginas. Jos gyvendavo viešbučiuose.

„Tyrimas atliktas ilgą laiką stebint organizuotas nusikalstamas grupuotes ir asmenis, vykdančius nusikaltimus bei remiančius laisvės atėmimo bausmes atliekančių nusikalstamų grupuočių narius, - pažymi policija. - Kratų metu rasti traumuoti skirti ginklai, užrašai, koduotos komunikavimo priemonės“.

Įtariamuosius sulaikė Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai, ikiteisminį tyrimą kontroliuoja Vilniaus apygardos prokuratūra.

Policija pažymi, kad įtariamieji įtariami organizavę pelnymąsi iš kitųasmenų prostitucijos bei įtraukę į prostituciją asmenis,panaudojant fizinę, psichinę prievartą, apgaulę.

Pasak policijos, prieš uždarant į areštinę kelis įtariamuosius teko gabenti apžiūrai į gydymo įstaigas dėl sužalojimų, galimai patirtų masinėse muštynės Baltupių gyvenamajame rajone spalio mėnesio pradžioje.

Pasak policijos, sulaikytieji siejami su anksčiau išsklaidyta „Lopo“ nusikalstama grupuote.

Ikiteisminį tyrimą dėl prekybos žmonėmis atliekantys prokurorai kreipėsi į teismą dėl įtariamųjų suėmimo, jų prašymai buvo patenkinti – trims įtariamiesiems skirta griežčiausia kardomoji priemonė – suėmimas.