Teismo nutarimą A. Mišeikis dar galės apskųsti apeliacine tvarka Vilniaus apygardos teismui, tokia teise jis greičiausiai pasinaudos. „Tai skirta reali arešto bausmė?“ – išgirdęs teismo nuobaudą stebėjosi verslininkas.

Anksčiau net 18 kartų už Kelių eismo taisyklių (KET) pažeidimus baustas A. Mišeikis, kurį Vilniaus nusikaltėliai ketino pagrobti ir iš jo artimųjų reikalauti išmokos, buvo nubaustas dėl plačiai nuskambėjusios avarijos praėjusių metų rugsėjo 12 d., kai Vilniuje apgadino dvi mašinas, nuvertė du kelio ženklus, sulaužė elektros stulpą ir sudaužęs savo visureigį pabėgo.

Tuo metu iš jo jau buvo atimtas vairuotojo pažymėjimas, nes vyras buvo atsisakęs tikrintis blaivumą.

Policijoje A. Mišeikis pasirodė tik po keturių dienų, kai žiniasklaidoje buvo pranešta apie tai, kad policija paskelbė jo paiešką.

Rugsėjo 12-ąją, apie 12.45 val., prie Zarasų ir Paplaujos gatvių sankryžos A. Mišeikio „Range Rover“ trenkėsi į pirmąja juosta važiavusį sunkvežimiuką – kliudė jo galinės dalies dešinę pusę. Nė nestabtelėjęs visureigis nulėkė tolyn avarijos vietoje palikęs keletą savo detalių.

Visureigis nelėtindamas greičio nulėkė tolyn ir suko į Belmonto gatvę, kur galimybės įvažiuoti į pagrindinę gatvę laukė Seimo narys Julius Dautartas. „Range Rover“ kliudė politiko asmeninio „Volvo“ šoną ir nuskriejo toliau.

Belmonto gatvėje automobilis trenkėsi į kelio ženklą, netrukus, ties policijos žirgynu, sulankstė ir išvertė dar vieno kelio ženklo stulpą. O paskui rėžėsi į kairėje kelio pusėje esantį betoninį elektros stulpą. Jį ne tik išvertė, bet ir nubloškė keletą metrų.

Metęs skersai gatvės sustojusį sudaužytą visureigį vairuotojas pabėgo. Pasak liudininkų, vyriškis netvirtu žingsniu nuėjo „Belmonto“ link. Anot liudininkus apklaususių pareigūnų, vairuotojas atrodė įtartinai, buvo panašu, kad jis apsvaigęs.

A. Mišeikis prisipažino, kad vairavo visureigį ir padarė virtinę avarijų, tačiau verslininkas teigė nežinąs, kodėl pabėgo iš avarijos vietos – esą automobiliui atsitrenkus į gelžbetoninį stulpą jis trenkėsi galva į statramstį ir po to nieko neatsimenąs.

Verslininkas teigė buvęs blaivus.

„Žinote mano situaciją, žinote, kas įvyko mano gyvenime, tai kas neaišku? Argi reikia tokioje vietoje mano veidą matyti? Aš ne apie šitą įvykį...“ – paklaustas, kodėl slepiasi teisme nuo žurnalistų, sakė A. Mišeikis. Tiesa, verslininkas, kurį nusikaltėliai ketino nužudyti, nepanoro komentuoti savo sukeltų avarijų virtinės.