Senoji areštinė talpino 40 sulaikytų asmenų, naujojoje įrengta 100 vietų sulaikytiesiems. Be to, naujajame pastate įsikūrė Licencijavimo skyrius, dalis Operatyvaus valdymo skyriaus, Sunkių nusikaltimų tyrimo valdyba, Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdyba ir Nusikalstamų veikų registravimo skyrius.

Kadangi nuo liepos 1 d. Vilniuje naktimis į teritorinius komisariatus pažeidėjai nebevažami, naujajame pastate yra ir laikino sulaikymo kameros, kuriose telpa iki 50 asmenų, sulaikytų kelioms valandoms. Viena iš šių kamerų įrengta specialiai – sienos, durys ir grindys padengtos guma. Ši kamera skirta save žaloti linkusiems sulaikytiesiems.

Pagrindinėje pastato dalyje – areštinėje – vienu metu gali būti laikoma iki 100 asmenų, sulaikytų dviem paroms. Čia apsaugos priemonės kaip kalėjime – įvažiavimas su dvejais vartais konvojaus automobiliams, grotos koridoriuose ir t.t. Kameros yra vienvietės, dvivietės, trivietės ir keturvietės. Visose įrengtos vaizdo stebėjimo kameros, ryšys su areštinės budėtojais. Yra ir pasivaikščiojimu patalpos, jose vietoje lubų grotos (kiekvienas sulaikytasis turi teisę valandą pabūti gryname ore).

Naujoje areštinėje jau yra gyventojų, bet laisvų vietų dar daug.

Areštinėje įrengti apklausų kabinetai, juose – narvai apklausiamiesiems, kad negalėtų užpulti tyrėjo ar advokato.

Yra patalpa, panaši į nedidelę teismo salę su specialia nuotolinio bendravimo įranga. Pavyzdžiui, kreipiantis į teismą dėl suėmimo, įtariamojo nereiks būtinai vežti į teismą – teisėjas ar prokuroras posėdyje galės dalyvauti nuotoliniu būdu.

Pareigūnams čia sudarytos geros darbo sąlygos: tvarkingi persirengimo kambariai, kabinetai, sporto salė ir t.t.

Areštinės statybos darbai buvo pradėti 2017 m. rudenį, darbus vykdė policijos privatus partneris „Darnu Group“. Tai pirmasis Lietuvoje bendras policijos ir privataus verslo projektas. Pagrindinis tikslas, kuris buvo iškeltas – pastatas turi būti funkcionalus bei užtikrinti kokybišką aptarnavimą.

Anot Lietuvos policijos generalinio komisaro Lino Pernavo, beveik prieš penkerius metus pradėjus vykdyti policijos reformą, vienas iš uždavinių buvo pagerinti darbuotojų darbo sąlygas, pakeisti sulaikytųjų asmenų laikymo patalpas, atnaujinti pastatus, kadangi senuose pastatuose bei areštinėje darbo aplinka buvo „švelniai tariant, sudėtinga“.

Naujojo pastato plotas yra 7625 kvadratiniai metrai. Projektas tęsis 15 metų, jo metu privatus partneris „Darnu Group“ organizuos areštantų maitinimą bei vykdys pastatų priežiūrą.