Pirminės kūno apžiūros metu išorinių smurto žymių nepastebėta.

Kameroje A.Miliūnas buvo laikomas vienas. Atsisveikinimo laiško savižudis nepaliko.

Pasak Kalėjimų departamento atstovo, nė karto neteistas, aukštąjį išsilavinimą turėjęs vilnietis M.Miliūnas buvo kaltinamas vagyste įsibraunant į patalpas. Vilniaus miesto 2-osios apylinkės teismo nutartimi jis buvo suimtas iki liepos 2 dienos. Į Lukiškių tardymo izoliatorių-kalėjimą M.Miliūnas buvo atgabentas birželio 6-osios rytą, apie 10 valandą.

Ikiteisminio tyrimo metu buvo nustatyta, kad šių metų sausio 29-osios rytą M.Miliūnas įsibrovė į sostinės Šiltnamio gatvėje stovėjusį spaudos kioską, iš kurio pagrobė prekių daugiau kaip už 400 litų.

Pareigūnų teigimu, iš kai kurių aplinkybių galima įtarti, kad M.Miliūnas vartojo narkotikus.

M.Miliūnui prisipažinus dėl vagystės, balandžio 20 dieną jam buvo skirta kardomoji priemonė - nuolatinis registravimasis Vilniaus miesto 7-ajame policijos komisariate. Tačiau teismui pradėjus nagrinėti baudžiamąją bylą, vyriškis į posėdį neatvyko. Rasti jo gyvenamojoje vietoje policijos pareigūnams taip pat nepavyko. Vėliau M.Miliūnas buvo sulaikytas, o teismas jam sugriežtino kardomąją priemonę - įtariamasis vienam mėnesiui buvo suimtas.

Dėl šio įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Praėjusį savaitgalį, šeštadienio naktį, pasitraukti iš gyvenimo mėgino dar vienas Lukiškių kalinys - arešto bausmę atliekantis 50 metų J. L. Ištrauktas iš kilpos vyras buvo gaivinamas, po to skubiai nugabentas į šalia esančią Laisvės atėmimo vietų ligoninę, o vėliau perkeltas į vienos miesto ligoninės reanimacijos skyrių. Jo būklė vis dar yra sudėtinga.

Už vengimą išlaikyti savo vaiką teismas J.L. skyrė 90 parų arešto bausmę, kurią jis turėjo atlikti Lukiškių tardymo izoliatoriaus-kalėjimo areštinėje.

Dėl šio įvykio taip pat atliekamas ikiteisminis tyrimas.

Lukiškių tardymo izoliatoriuje-kalėjime bausmę atlieka iki gyvos galvos, kalėjimo režimu bei areštu nubausti vyrai, taip pat asmenys, suimti teismo sprendimu. Šiuo metu įstaigoje laikoma apie tūkstantis tokių asmenų.