Nuo praėjusių metų rugsėjo 20-osios dienas Lukiškių tardymo izoliatoriuje-kalėjime leidžiantis V. Višnevskis penktadienį buvo atvežtas į Vilniaus apygardos teismą – kaltinamojo baudžiamąją bylą po savaitės nagrinėsianti teisėja Regina Pocienė svarstė, ar tikslinga jaunam vyrui pratęsti griežčiausią kardomąją priemonę.

Ikiteisminį tyrimą atlikusi ir baudžiamąją bylą teismui perdavusi Vilniaus apygardos prokuratūra nustatė, kad praėjusių metų liepą V. Višnevskis du kartus išžagino pažįstamą merginą.

Nukentėjusioji pareigūnams pasakojo, kad kartą seksualinę prievartą ji patyrė būdelėje prie sostinės Liepkalnio slidinėjimo trąsų, o kitą kartą – apleistame bute Liepkalnio g. Čia vyras jai esą grasino panaudoti peilį, jeigu ši nesutiks patenkinti jo lytinės aistros.

Išžaginti merginą V. Višnevskis norėjo ir rugsėjo 19-ąją, kai apie 21 val. girtavo Liepkalnio g. esančiame bute su nukentėjusiąja ir jos draugu Romualdu B. Nuo alkoholio apsvaigęs vaikinas vėl panoro sekso – grasindamas peiliu jis pareikalavo, kad mergina nusirengtų ir atsigultų į lovą.

Toks V. Višnevskio elgesys papiktino Romualdą B. – vyras užstojo jau ne kartą nuskriaustą merginą. Pasipriešinimo nesitikėjęs V. Višnevskis pratrūko ir tris kartus peiliu Romualdui B. dūrė į krūtinę bei juosmenį. Nuo patirtų sužalojimų vyras netrukus mirė.

V. Višnevskis net nelaukė, kol atvažiuos medikai ir policijos pareigūnai – vyras spruko iš namų. Jį beveik po paros sostinės kriminalistai aptiko Vilniaus rajone, klaidžiojantį po mišką. Pas V. Višnevskį buvo rastas peilis, kuriuo buvo nužudytas Romualdas B.

Į areštinę uždarytas V. Višnevskis nė nebandė neigti savo kaltės – jis papasakojo ne tik kaip nužudė vyrą, bet ir ne kartą žagino merginą.

Baudžiamojoje byloje valstybinį kaltinimą palaikantis prokuroras Alvydas Valiukevičius sakė, kad V. Višnevskiui pateikti kaltinimai ne tik dėl išžaginimo ir pasikėsinimo išžaginti, bet ir tyčinio nužudymo sunkinančiomis aplinkybėmis – nudurtas pilietinę pareigą vykdęs vyras.

Prokuroro teigimu, baudžiamasis įstatymas numato, kad už nusikaltimus, kurie yra inkriminuojami V. Višnevskiui, gresia labai griežta laisvės atėmimo bausmė, todėl siekdamas jos išvengti kaltinamasis gali pasislėpti nuo teisingumo.

A. Valiukevičius pabrėžė, kad laisvėje V. Višnevskis niekur nedirbo, net šešis kartus buvo baustas administracine tvarka, be to, yra nesaistomas socialiniais ryšiais, todėl laisvai galėtų pasprukti, jeigu būtų nuspręsta jį iki teismo nuosprendžio.

Tačiau V. Višnevskis net nesitiki išeiti į laisvę – teisme jis pareiškė, kad neprieštarauja, jog toliau būtų laikomas Lukiškėse.

„Sutinku, galima pratęsti“, – teisėjos paklaustas, ką mano apie griežčiausios kardomosios priemonės pratęsimą, sakė kaltinamasis.

Savo poziciją dėl pateiktų sunkių kaltinimų V. Višnevskis išsakys teisme jau po savaitės.