Dėl į Vilnių atvykusio ir likusio nakvoti popiežiaus žmonės džiaugėsi įvairiai: vieni šokinėjo iš laimės ir dainavo, kiti – blaškėsi nevaldydami alkoholio paveikto kūno bei kalbėjo dar neišrasta kalba.

Grakštūs suklupimai

Dienos metu, kai žmonės dar neturėjo minties išsiskirstyti ir judėti namo iš Vilniaus centro, policija gavo pranešimą, kad J. Jasinskio gatvėje yra triukšmaujama. Į įvykio vietą atvykę pareigūnai pamatė keturis akivaizdžiai neblaivius asmenis.

Jaukiai įsitaisiusi grupelė buvo linksmai nusiteikusi, visgi, su jais susišnekėti, o ir suprasti juos buvo sunkoka. Pasirodo, kad piliečiai nevietiniai, jie atvyko iš Baltarusijos ir Lietuvoje apsistojo tik trumpam.

Su savimi atvykėliai neturėjo asmens tapatybę įrodančių dokumentų, todėl jie buvo palydėti iki transporto priemonės, kurioje turėjo būti jų pasai. Trumpa kelionė iki automobilio nebuvo labai sėkminga vienai kompanijos dalyvei, ji kelis kartus eidama suklupo, bet moteris kiekvieną kartą grakščiai pakildavo, paslėpdavo iš liemenėlės iššokusią krutinę ir žingsniuodavo toliau.

Daug mačiusiame sename automobilyje buvo ne tik dokumentai, bet ir dar vienas pilietis. Jis patogiai įsitaisęs ant galinės sėdynės miegojo užsiklojęs stora antklode ir buvo paliktas ilsėtis, nes nebegėrė su draugais.

Lietuvoje besisvečiuojantys asmenys buvo gražiai perspėti, kad jei dar kartą triukšmaus, jiems bus aprodyti komisariato apartamentai.

Girtas už vairo, nes žmona išdavė

Gausiai žmonių miniai pradėjus skirstytis, iš popiežiui surengto renginio policija gavo pranešimą apie įtartinai manevruojantį „Renault“ automobilį. Sustabdžius minimą transporto priemonę paaiškėjo, kad vyriškis yra neblaivus – į alkoholio matuoklį įpūtė 2,04 promilės.

Pasirodo, kad toks vyro elgesys buvo apgalvotas. Jis pasakojo, kad yra profesionalus vairuotojas, kuris dirba (dabar jau nebedirbs) taksistu ir sėdo girtas už automobilio vairo, nes tai buvo jo planas.

Vyras pasakojo, kad sužinojo, jog jo žmona buvo jam neištikima prieš du metus, todėl jis susitiko su mylimosios meilužiu. Kartu išgėrinėję vyrai pradėjo atvirauti, vyriškis siekė gauti sugėrovo patvirtinimą apie žmonos nuodėmę. Visgi, išgirsta tiesa jam kirto skaudžiau nei tikėjosi.

Anot sulaikyto vyro, jis prarado norą gyventi taip, kaip gyveno, sėdo prie automobilio vairo ir įtartinai manevravo, nes norėjo būti pastebėtas pareigūnų. Jis siekė netekti vairuotojo pažymėjimo, nes atsakingai dirbo, o buvo taip įskaudintas, todėl toliau šio darbo dirbti nebenori.

Į komisariatą atvežtas profesionalusis vairuotojas nusiramino ir apgalvojo savo poelgį, tačiau jį labiausiai neramino ne prarastas vairuotojo pažymėjimas, o žmonos reakciją į tai: vyras teigė, kad mylimoji jį gerai pamokys.

Šokis stotelėje pasibaigė „Saloje“

Apie 22 val. patruliuodami pareigūnai pastebėjo, kad J. Basanavičiaus gatvėje esančioje autobusų stotelėje į kelio ženklą atsirėmęs vyras šoka ir kažką dainuoja. Privažiavus prie piliečio paaiškėjo, kad jis yra akivaizdžiai apsvaigęs nuo alkoholio. Pareigūnai, paklausę kur jis gyvena, sulaukė tik garsų mišinio, todėl buvo nuspręsta pilieti nugabenti į „Sala“ nakvynės namus.

Įstaigoje darbuotojai atviravo, kad greitu metu nebeturės vietos, nes vienas po kito yra vežami stipriai apsvaigę ir aplinkoje nesiorientuojantys asmenys. Kaip vėliau paaiškėjo, apie 2 val. nakvynės namai jau buvo perpildyti.

Gimtadienį atšventė įsimintinai

Policijos pareigūnams baigiant įforminti be vairuotojo pažymėjimo vairavusio piliečio, kuris jau baustas begalę kartų, pažeidimą, gavo pranešimą apie didelės žmonių grupės muštynes Savanorių prospekte.

Pareigūnams nuvykus į minėtą įvykį, paaiškėjo, kad kompanija šventė gimtadienį ir įvyko konfliktas su kita grupe žmonių, kuri, sumušus vieną vyrą, pasišalino. Policininkams bandant išsiaiškinti įtariamųjų požymius, nukentėjusioji kompanija tapo agresyvi, galimai dėl to, kad alkoholis užtemdė sveiką protą.

Vienas pilietis buvo nuvestas į policijos automobilį, nes šis įsiuto pamatęs fotoaparatą.

Medikai įvykio vietoje suteikė pagalbą nukentėjusiajam, jis nebuvo vežamas į ligoninę.

Vyras „auklėjo“ netrukus turėsiančią gimdyti mylimąją

Naktį, apie 1 val., į policija kreipėsi nėščia moteris, kuri teigė, kad prieš ją sugyventinis smurtavo ir sulaužė ranką. Pas Grigiškėse gyvenančią moterį atskubėję pareigūnai rado akivaizdžiai neblaivų vyrą, apsiverkusią nėščiąją ir pasipiktinusią motiną.

Nukentėjusioji pasakojo, kad mylimasis prieš ją smurtauja nuolatos, tačiau ši kreipėsi į policiją tik dabar, nes už poros savaičių jos mažylis turėtų išvysti pasaulį. Ant moters kaktos matėsi guzas, ranka buvo raudona, o ant žemės mėtėsi sudaužytas telefonas.

Besiaiškinant smurto aplinkybes moteris atviravo, kad yra išgėrusi, o tai padarė, nes nebepakelia nuolatinio smurto. Apsiašarojusi moteris nusprendė dar ir parūkyti, pareigūnai nukentėjusiajai aiškino, kad taip elgtis negalima, bet jai tai buvo nė motais.

Atvykę medikai apžiūrėjo moterį, informavo, kad jos ranka nėra sulaužyta, jie norėjo moterį gabenti į ligoninę, tačiau ji atsisakė tai daryti, nes neturėtų kaip grįžti namo, o mylimojo siūlomų pinigų ji atsisakė.

Vyras buvo nugabentas į policijos komisariatą.

Daužė šluotos kotu

Policijos pareigūnams sodinant į automobilį sulaikytą smurtautoją, buvo gautas pranešimas apie dar vieną mušamą moterį Grigiškėse.

Į vietą atvykusius pareigūnus pasitiko apsiašarojusi ir akivaizdžiai neblaivi moteris. Ji pareigūnams papasakojo, kad su vyru buvo šventėje ir grįžus namo tarp jų įvyko konfliktas dėl senų įvykių.

Pirminiais duomenimis, vyras pasiėmęs plastmasinį šluotos kotą pradėjo daužyti žmonai per nugarą bei pagautas įniršio kumščiais smūgiavo jai į galvą.

To metu namuose buvo du mažamečiai sutuoktinių vaikai, kurie miegojo su aukle, jie nematė ir negirdėjo vykusio konflikto.

Vyras buvo nugabentas į policijos komisariatą. Jis į alkoholio matuoklį pripūtė 1,5 promilės.

Taip pat pareigūnai naktį skubėjo ir į lytinį nusikaltimą, buvo pranešta, kad jaunuolį išprievartavo draugas, be viso to gausios policijos pajėgos skubėjo ir į Skaidiškėse, jose buvo įvykdytas nužudymas. Senolis galimai mirtinai sužalojo savo kaimynę.