Kaip DELFI pasakojo lombardo darbuotojas, įbėgo trys kaukėti vyrai, vienas iškart papurškė jam į veidą dujų, plėšikai puolė plaktuku daužyti vitrinas, kuriose buvo auksiniai papuošalai (vitrinų su sidabru nelietė).

Tačiau vos įbėgus kaukėtiesiems, iš lombardo spėjo išbėgti juvelyras. Jis iš lauko užrėmė duris. Juvelyrui į pagalbą atbėgo netoliese maršrutinio taksi laukęs lombarde su plėšikais likusio darbuotojo bičiulis. Prie jų prisidėjo dar vienas greta buvęs vyras.

O viduje likęs darbuotojas, nors ir apipurkštas dujomis, nuspaudė pavojaus mygtuką, sujungtą su saugos tarnybos pultu, ir ėmė į užpuolikus šaudyti iš dujinio pistoleto. Griebę papuošalus iš sudaužytų vitrinų plėšikai spruko, tačiau duris laikė užrėmę vyrai. Tada banditai sudaužė durų stiklą ir plaktuku trenkė pardavėjo draugui į kaktą.

Plėšikai ištrūko į lauką. Du pabėgo, bet trečiajam jaunas vyras, kuriam ką tik buvo prakirsta kakta, spėjo pakišti koją, šis nukrito, pametė pas jį buvusį auksą. Vyrai, vykdydami pilietinę pareigą, puolė ant jo. Plėšikas priešinosi, tad piliečiams teko panaudoti jėgą. Kiek vėliau greitosios pagalbos medikai nustatė, kad padugnei, atrodo, lūžo žandikaulis.

Vyrai plėšiką laikė, kol atlėkė apsaugininkai ir policija. Greitosios pagalbos medikai apžiūrėjo lombardo darbuotoją ir jo bičiulį ir suteikė jiems pagalbą vietoje, į ligoninę jų vežti neprireikė. Į ligoninę išvežtas tik 23 metų plėšikas M. D. kruvinu veidu.

Kaip pasakojo įvykio vietoje stoviniavę žmonės, vienas iš pabėgusiųjų plėšikų paspruko motociklu, kitas nubėgo kiemais. Už kokią sumą jie pagrobė aukso, dar skaičiuojama.

Sulaikytasis, kaip paaiškėjo, gerai žinomas policijai – jis jau ne kartą teistas.

Penktadienį teismas leido jį suimti.