Šioje vietoje bus pastatytas naujas Vilniaus APGV 6-osios komandos ir BPC regioninio padalinio pastatas. Iš šio pastato ugniagesiai gelbėtojai vyks gesinti gaisrus, vykdys gelbėjimo darbus Antakalnyje, Senamiestyje ir Žirmūnuose.

Šiuo metu 6-oji komanda įsikūrusi 1888 m. statytame pastate T. Kosciuškos g. 34, kuris neatitinka šiuolaikinių gaisrinėms komandoms keliamų reikalavimų. Ugniagesiams persikėlus į naują modernų pastatą, taip pat bus perkeltos autokopėčios, kurios užtikrins geresnę gaisrų gesinimo kokybę daugiaaukščiuose pastatuose. Tikimasi, kad gavus finansavimą iš valstybės biudžeto bus įgyvendintas valčių elingo (narų patalpa valtims remontuoti, laikyti) projektas ir įsteigta narų tarnyba, kuri operatyviai reaguos į įvykius Neries upėje. Komandoje ugniagesiams - gelbėtojams bus įrengtos patogios buitinės ir poilsio patalpos.

Naujai įkurtas BPC regioninis padalinys aptarnaus pusė Lietuvoje gaunamų pagalbos skambučių bendruoju pagalbos telefonu 112. Šis BPC padalinys bus perkeltas iš Švitrigailos g. 18.

Pagal iškilmių scenarijų į kapsulę įdėtas pergamentas, kurį pasirašė vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis, Vilniaus meras Vilius Navickas, Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento direktorius Remigijus Baniulis, Vilniaus APGV viršininkas Rimantas Steponavičius, Bendrojo pagalbos centro viršininkas Artūras Kedavičius ir UAB „Veikmės statybos“ direktorius Viktoras Navickas.