Toks vairuotojo elgesys pribloškė kitus vairuotojus – vengdami susidūrimo jie prilėtino savo vairuojamus automobilius, bet ant sostinės Laisvės pr. esančio viaduko užvažiavęs M. Juchnevičiaus vairuojamas automobilis „Audi A6 Avant“ lėkė lyg dalyvautų Dakaro ralyje. Tačiau dėl girtumo vairuotojas nesugebėjo orientuotis aplinkoje ir rėžėsi į viaduko atitvarą – nuo smūgio sprogo priekinė padanga.

Bet net ir tai nesustabdė vairuotojo – automobilio šonu braukdamas atitvarą M. Juchnevičius automobilį sustabdė tik privažiavęs autobusų ir troleibusų stotelę. O kai kitas pilietiškas vairuotojas nutarė iškviesti policijos pareigūnus, M. Juchnevičius pratrūko – tarp vyrų įvyko grumtynės. Laimei, tuo metu pro šalį važiavo policijos pareigūnai.

Incidentą kelyje M. Juchnevičius sukėlė sausio 3 d. popietę, apie 13.25 val. – vairuotojui buvo nustatytas vidutinis girtumas, jo kraujyje rasta 2,49 prom. alkoholio. Tuo metu į alkotesterį jis buvo pripūtęs 2,03 prom. alkoholio.

Iki šiol neteisto, bet administracine tvarka bausto M. Juchnevičiaus baudžiamoji byla Vilniaus miesto apylinkės teisme buvo išnagrinėta skubos tvarka – teisėjas Ramūnas Keidūnas atsižvelgė į tai, kad vairuotojas anksčiau neteistas, todėl jam skyrė ne laisvės atėmimo bausmę, o piniginę baudą: į valstybės biudžetą jis privalės sumokėti 50 MGL (1 883 eurus) bei negalės dvejus metus vairuoti transporto priemonių.

Be to, teisėjas nutarė konfiskuoti nusikaltimo priemonę – automobilį „Audi A6 Avant“.

Kaip M. Juchnevičius kėlė grėsmę kelyje, geriausiai atskleidė kito tuo metu Laisvės pr. važiavusio vairuotojo liudijimas.

Per apklausą policijoje jis pasakojo, kad tądien važiavo nuo prekybos centro „Mada“ Laisvės pr. link Karoliniškių.

„Kai privažiavau reguliuojamą Laisvės pr.-Justiniškių g. sankryžą, sustabdžiau automobilį, nes degė raudonas šviesoforo signalas, – pasakojo vairuotojas. – Kai užsidegė žalias šviesoforo signalas, pradėjau važiuoti link viaduko virš Laisvės pr. Tuo metu nežinia iš kur atsirado dideliu greičiu važiuojantis ir po visą Laisvės pr. važiuojamąją dalį vinguriuojantis automobilis „Audi A6 Avant“, kuris pradėjo apvažinėti visas tuo keliu važiavusias transporto priemones.

Kadangi „Audi A6 Avant“ važiavo vingiuodamas po visą kelio važiuojamąją dalį, tiek aš, tiek greta manęs važiavę kiti automobiliai pristabdė ir, norėdami išvengti susidūrimo, praleidome tą automobilį. Užvažiavęs ant viaduko ir važiuodamas Karoliniškių link, automobilis „Audi A6 Avant“ dešiniuoju šonu atsitrenkė į viaduko atitvarą ir važiavo dešiniuoju šonu braukdamas per atitvarą. Dėl atsitrenkimo į atitvarą sprogo priekinė dešinė padanga, o automobilis, nuvažiavęs nuo viaduko, staigiai pasuko į dešinę pusę ir sustojo Laisvės pr. esančioje visuomeninio transporto stotelėje „Laisvės prospektas“, skirtoje važiuoti link Karoliniškių pusės.“

Vairuotojas neslėpė, kad matydamas, kaip automobilis „Audi A6 Avant“ besiblaškydamas po visą kelio dalį ir užvažiavęs ant viaduko atsitrenkė dešiniuoju šonu į atitvarą, o po to per viaduką važiavo braukdamas dešinį šoną, pamanė, jog automobilio vairuotojui kažkas atsitiko su sveikata ir šiam bloga.

„Todėl kai jis sustojo, aš taip pat sustabdžiau automobilį iš paskos ir nubėgau prie automobilio – vairuotojas dar sėdėjo viduje, bet jau ketino išlipti, – tęsė pasakojimą vyras. – Pamatęs vairuotoją iš karto supratau, jog šis girtas, tai buvo akivaizdu iš šio veido. Jis norėjo išlipti iš automobilio, bet tada aš jam pasakiau, kad niekur eiti neleisiu, o iškviesiu policijos pareigūnus. Tada vairuotojas ėmė prašyti nekviesti pareigūnų, bet aš jam neleidau niekur eiti, dėl to mes su neblaiviu vairuotoju susistumdėme. Tuo metu pro šalį važiavo policijos pareigūnas, kuris sustojęs pasiteiravo, kodėl mes mušamės.“

Tada vyras ir informavo, kad sulaikė neblaivų vairuotoją ir kaip tik ketino skambinti bendruoju pagalbos telefonu. Bet nebereikėjo – pastiprinimą iškvietė pats pareigūnas.

Tuo metu M. Juchnevičius aiškino, kad sėdo prie automobilio vairo, nes visiškai nesijautė apsvaigęs nuo alkoholio. Jis pasakojo, kad girtavo iš vakaro, o ryte atvykęs į darbą (dirba suvirintoju) su kolegomis tęsė Naujųjų metų šventimą – vien jis išgėrė tris 0,7 l talpos butelius sidro.

„Kadangi nesijaučiau apsvaigęs, maniau, kad galiu vairuoti – sėdau į automobilį ir važiavau namo, – pasakojo jis. – Važiavau apie 40-50 km/val. greičiu, niekam netrukdydamas. Kai privažiavau Laisvės pr. ir Justiniškių g. esančią sankryžą, man kelią užkirto kažkoks prabangus automobilis BMW, todėl norėjau paauklėti vairuotoją ir šiam taip pat užkirsti kelią. Bet BMW nuvažiavo, o aš, nesuvaldęs savo automobilio priekiniu dešiniu ratu atsitrenkiau į bordiūrą visuomeninio transporto sustojime. Kadangi susprogo priekinė dešinė padanga, sustabdžiau automobilį.“

Nieko apie pilietišką vairuotoją M. Juchnevičius net neužsiminė – greičiausiai net neatsiminė, kad šis buvo prie jo priėjęs. „Kaip supratau, man iš paskos važiavo policijos pareigūnai, nes vos tik sustojau, gal po minutės prie manęs privažiavo policijos pareigūnai“, – per apklausą sakė nusižengęs vairuotojas.

DELFI primena, kad nuo 2017 m. sausio 1 d. vairuotojams, jeigu jų kraujyje randama daugiau kaip 1,5 prom. alkoholio, už vairavimą apsvaigus yra numatyta ne administracinė, o baudžiamoji atsakomybė.