Palaikus vidurdienį aptiko kitas narkomanas, ėjęs taku per brūzgynus. „Galvojau, kad „pakibęs“ (itin smarkiai apsvaigęs – DELFI). Priėjau arčiau, žiūriu – negyvas“, - DELFI pasakojo jaunas vyras. Tabore jis kažkokio praeivio paprašė iškviesti greitąją pagalbą. Atvažiavę medikai konstatavo mirtį ir iškvietė policiją.

Maždaug 30 metų vyro veide matyti ir senesnės, ir šviežesnės mušimo žymės. Drabužiai užsivertę į viršų – atrodo, lyg jį kažkas būtų tempęs. Lavonas be batų. Nežinia, ar narkomanas mirė basas, ar batus kas nors nuėmė vėliau.

Pasak po taborą besišlaistančių narkomanų, šis vyras vakar dar buvo gyvas. Negyvėlį radęs vyras sakė su juo nebendraudavęs, pažinojęs tik iš matymo. Tabore jis buvo vadinamas Algiu. Jis buvo senas čigonų klientas – kvaišalus čia pirkdavo nuolat ir nuo seno.

Lavono radėjas pasakojo, jog maždaug prieš savaitę matęs smarkiai sumuštą Algį gulintį po medžiu greta tos pačios lūšnos, prie kurios dabar aptikti palaikai. Tąsyk Algis paprašė pakišti jam po galva jo paties kepurę. Aną kartą sumuštąjį išsivežusi greitoji pagalba. Atsigavęs jis vėl grįžo į taborą.

Kol kas neaišku, ar mirtis smurtinė. Pasak pareigūnų, vyras galėjo mirti ir perdozavęs ar sušalęs.

Policija neveda specialios tabore rastų lavonų statistikos. Tačiau, pasak pareigūnų, per metus čia numiršta „daug“ narkomanų.