Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti arba neteisėto disponavimo labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu (Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 260 str. 3 d.) ir neteisėto disponavimo šaunamaisiais ginklais, šaudmenimis, sprogmenimis ar sprogstamosiomis medžiagomis (Lietuvos Respublikos 253 str. 2 d.).

Atlikus kratas įtariamųjų gyvenamose vietose, automobiliuose, taip pat kitus ikiteisminio tyrimo veiksmus slėptuvėse bei kitose vietose, rasta ir iš nelegalios apyvartos paimta daugiau nei 1 kilogramas, kaip įtariama, psichotropinės medžiagos amfetamino. Pas šiuos asmenis taip pat rasta ir paimta 4 šaunamieji ginklai, šaudmenys. Dviem įtariamiesiems teismas skyrė griežčiausias kardomąsias priemones – suėmimus, kitiems paskirtos švelnesnės kardomosios priemonės. Manoma, kad sulaikomų asmenų gali būti ir daugiau, praneša Vilniaus apskrities policija.

Visi keturi įtariamieji asmenys ankščiau teisti už įvairius nusikaltimus. Nors šiuo metu Vilniaus apygardos teisme vyksta vieno iš suimtųjų teisminis nagrinėjimas dėl narkotinių medžiagų platinimo labai dideliais kiekiais, jis iki sulaikymo ir toliau užsiiminėjo neteisėtu narkotinių medžiagų platinimo „verslu“.

Lietuvos Respublikos baudžiamasis kodeksas už neteisėtą labai didelio kiekio narkotinių ar psichotropinių medžiagų disponavimą ir platinimą (Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 260 str. 3 d.) numato laisvės atėmimo bausmę nuo 10 iki 15 metų. Ikiteisminį tyrimą atlieka Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai. Ikiteisminį tyrimą kontroliuoja ir koordinuoja Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.