Liūdnai pagarsėjusiame Vilniaus tabore sunkiai gyvenantys piliečiai, pasirodo, nesistengia pasikeisti. Policijos pareigūnai gavo informaciją, kad Čigonų g. esantis namas yra prekybos taškas išrinktiesiems.

Dievagojosi, kad nieko neturi

Šiukšlėmis apsuptas namas už medinių nutriušusių durų slepia maža langelį, kuris atsidaro toli gražu ne visiems. Tik vietiniams gyventojams bei gerai žinomiems narkomanams prieinamas prekybos taškas antradienį apie 13.45 val. buvo aplankytas ir pareigūnų.

Turto savininkė rėkė, verkė be ašarų, dievagojosi, kad nieko nepardavinėja, viskas yra skirta jai. Taip pat moteris įtikinėjo tyrėjus, kad nei pinigų, nei cigarečių tikrai neturi. Visgi buvo rasti ir pinigai, ir cigaretės, dar ir alus.

Prekių gausa stebina

Aukštutiniame tabore tikrintas namas savo klientams siūlė įvairiausių prekių. Viduje buvo galima rasti saldumynų, traškučių, šalto alaus, cigarečių, gaiviųjų gėrimų, vaistų ir net švirkštų narkotikams susileisti.

Prekybos taško kratą stebėjo ne vienas taboro gyventojas. Jie šaipėsi, vaidino esantys nustebę, tikriausiai nesuprato, kad tam, jog apsipirktų, dabar teks paėjėti kur kas toliau, nei reikėjo iki šiol.

Baudžiama ne pirmą kartą

Pasirodo, tokį cirką moteris surengia jau ne pirmą kartą – prieš daugiau nei metus ji buvo nubausta už tokią pačią veiklą – neteisėtai vertėsi komercine, ūkine, finansine ar profesine veikla. Stebina tai, kad moteris teismo paskirtą baudą tą kartą sumokėjo.

Praėjus daugiau negu metams nuo paskutinio nusižengimo moteriai paskirta bauda bus mažesnė, jai reikės susimokėti 350 eurų (pusę minimalios baudos).

Už tokią veiklą moteris patyrė nemažų nuostolių – policija konfiskavo apie 50 alaus butelių, 231 pakelį cigarečių bei apie 925 eurus.

Kontrabandinės cigaretės ir „pilstukas“

Vilniaus antrojo policijos komisariato tyrėjai aplankė dar vieną „nieko blogo“ nedarančią moteriškę. Subačiaus gatvėje esančiame name pareigūnai tikrino, ar nėra pastate laikomi draudžiami daiktai.

Moteriškės įtikinėjimai buvo bevaisiai, ši sakė, kad nieko blogo nedaro ir nieko draudžiamo nelaiko. Visgi jos name pareigūnai rado baltarusiškų kontrabandinių cigarečių, ne vieną butelį „pilstuko“ ir patalynėje paslėptus eurus.

Pareigūnai moters klausė, ar yra daugiau draudžiamų prekių, ji vis teigė, kad ne. Pati painiodamasi laikomų daiktų kiekyje, ji suprato, kad niekas ja nepatikės, bet savo iškalbumą tęsė toliau.

Gyvenamajame name sostinės antrojo policijos komisariato tyrėjai rado 297 pakelius cigarečių, 14,5 l „pilstuko“ ir 1500 eurų (daugiausiai po 2 eurų monetas).

Šiai „nieko neteisėto nelaikančiai“ moteriškei gresia didelė bauda – nuo 1 tūkst. iki 4 tūkst. eurų. Ji bus baudžiama už neteisėtą akcizais apmokestinamų prekių įsigijimą, laikymą ar realizavimą bei neteisėtą naminių stiprių alkoholinių gėrimų laikymą ar realizavimą.