Apie 18.44 val. bendruoju pagalbos telefonu pranešta, kad automobilis kliudė vaiką, buvo prašoma atvykti policija ir medikus. Policijos pareigūnai patikslino, kad eismo įvykyje dalyvavo trys automobiliai:
„Škoda“ „Citroen“ „VW Transporter“. „Škoda“ automobilis kliudė vaiką, nes į jau sustojusį šį automobilį trenkėsi „VW Transporter“ vairavęs vyras.

Atvykusiems pareigūnams avariją sukėlusio automobilio vairuotojas sukėlė įtarimų, nuo sklido alkoholio kvapas. Patikrinus alkoholio matuokliu nustatytas 1.79 prom. girtumas.

Vaiką medikai nuvežė apžiūrai į ligoninę.

Baudžiamasis kodeksas numato, kad tas, kas vairavo kelių transporto priemonę būdamas neblaivus ar apsvaigęs nuo narkotinių, psichotropinių ar kitų psichiką veikiančių medžiagų ir pažeidė kelių eismo saugumo ar transporto priemonės eksploatavimo taisykles, jeigu dėl to įvyko eismo įvykis, dėl kurio buvo nesunkiai sutrikdyta kito žmogaus sveikata arba nukentėjusiam asmeniui padaryta didelės turtinės žalos, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki trejų metų.

Net jei vaikas pats išbėgo į kelią ir vairuotojui neteks atsakyti dėl eismo įvykio sukėlimo, tas, kas vairavo motorinę transporto priemonę, traktorių ar savaeigę mašiną arba mokė praktinio vairavimo būdamas neblaivus, kai jam nustatytas 1,51 ir daugiau promilių neblaivumas, arba vengė neblaivumo patikrinimo, kai jam buvo nustatyti neblaivumo požymiai, arba vartojo alkoholį po eismo įvykio iki jo aplinkybių nustatymo ir jam nustatytas 1,51 ir daugiau promilių neblaivumas, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki vienerių metų.

Eismo įvykio liudininkai pranešė, kad ties avarijos vieta sudėtinga pravažiuoti ir rekomenduoja skubantiems rinktis kitą kelią.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)