Apie 20.30 val., Vilniaus pakraštyje, nuo Grigiškių pusės važiavęs automobilis „Volvo V50”, jau pravažiavus „Maxima bazę“ trenkėsi į kelyje buvusį palaidą arklį. Automobiliu važiavusi pora nenukentėjo, tačiau jų 2005 metų laidos „Volvo“ sudaužytas smarkiai. Sunkiai sužalotas arklys, nublokštas į lėtėjimo juostą (netoliese posūkis), kurį laiką dar bandė keltis, blaškėsi.

Įvykio vietoje policijos patruliams teko apriboti eismą, kad sužeistas gyvūnas nesimestų po pravažiuojančiu automobiliu. Pareigūnai kurį laiką leido važiuoti tik antrąja eismo juosta.

Dar prieš šią nelaimę policija buvo gavusi pranešimą, kad keliu eina palaidas arklys. Jo ieškoti buvo pasiųsti patruliai, bet jiems dar nespėjus surasti gyvūno, į jį trenkėsi „Volvo“.

Dar viena labai panaši avarija pirmadienio vakarą įvyko Klaipėdos rajone. Apie 20.30 val., kelyje Priekulė-Dreverna susidūrus automobiliui ir kumelingai kumelei, ši žuvo, o automobilis sudaužytas nepataisomai.

„Mane apakino iš priekio atvažiuojanti mašina, po to pamačiau tik kažkokį juodulį, pasigirdo trenksmas, pažiro šukės, aš stabdžiau ir tik atsigavęs ir išlipęs iš mašinos, pamačiau, kad susidūriau su juodu arkliu, kuris gulėjo negyvas griovyje“, - sakė antrą gimimo dieną žadėjęs švęsti 34-erių metų automobilio "Mazda 626' vairuotojas, priekuliškis Aurimas J.

Jis, nuvežęs draugą į Dreverną, grįžinėjo namo. Iki namų buvo likę porą šimtų metrų, kai atsitiko šis incidentas su jo kaimynui priklausančia sportine kumele. Aurimo teigimu, į kelią išbėgo keli pasibaidę arkliai ir viskas įvyko taip staigiai ir netikėtai, kad ant stogo negyvas gyvulys buvo vežamas dar gerą pusšimtį metrų.

Blaivus ir per avariją nesužeistas vairuotojas džiaugėsi, kad niekas nesėdėjo keleivio sėdynėje. Vyras apgailestavo, kad mašina, kuriai prieš 5 dienas atlikta techninė apžiūra, jau neberemontuojama. Antradienį jis žadėjo pirkti priešrūkinius žibintus.

Į įvykio vietą suskubę netolimo Pangesų kaimelio žmonės pažino žuvusią kumelę, kuri žiemą turėjo atsivesti kumeliuką. Žmonės prisiminė, kad šiose vietose tai ne pirmas tragiškas incidentas, atsitikęs su žirgais. Nuo seno Priekulė garsėjo savo žirgynu ir jojimo meistrais. Aplink miestelį iki šiol ganosi nemažai žirgų.

Vėliau įvykio vietoje pasirodžius kumelės šeimininkui, policijos pareigūnai surašė protokolą už gyvulių nepriežiūrą (bauda nuo 140 iki 200 litų, jeigu nėra už tai baustas, bauda siekia tik 70 litų). Taip pat jis pažadėjo „mazdos“ vairuotojui atlyginti patirtą žalą.