Šis skystis kartu su kitomis įmonėje apdorojamomis medžiagomis ir nuotekomis iškeliavo į atliekų perdirbimo įrangą. Visa ši perdirbta masė virs trąšomis gėlėms.

Plastikinė ir stiklinė tara, kurioje buvo pasieniečių sulaikyta kontrabanda, trečiadienį susmulkinta specialiu aparatu. Ši masė irgi bus perdirbta.

Alkoholio naikinimo procedūrą stebėjo komisija, kurią sudarė Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Vilniaus rinktinės, Valstybinės mokesčių inspekcijos, Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos, Vilniaus teritorinės muitinės ir minėtos bendrovės atstovai. Beje, šioje bendrovėje yra naikinami ir VSAT pareigūnų sulaikyti kontrabandiniai rūkalai, kurie perdirbami į kompostą.

Didžioji dalis, t. y. apie 95 proc., sunaikinto skysčio buvo etilo alkoholis, neteisėtai naudojamas falsifikuotų alkoholinių gėrimų gamybai. Likusioji dalis sunaikinto alkoholio – į gamyklinę tarą išpilstyti nelegaliai į Lietuvą gabenti gėrimai arba jų klastotės, praneša VSAT.

Iš sunaikintų beveik 4 tonų skysčio didžiąją jo dalį sudarė dar 2007 m. Vilniaus rinktinės pasieniečių sulaikytas etilo alkoholis. Tada VSAT pareigūnai demaskavo nelegalius alkoholinius gėrimus gaminusią grupuotę. Sėkmingos operacijos metu įvairiose Vilniaus vietose pasieniečiai sulaikė 2130 litrų etilo alkoholio, supilstyto į 30 litrų plastikines talpas. Ekspertai nustatė, kad šio skysčio stiprumas siekė 95,8 proc. tūrio.

Didžiausią sunaikintų į gamyklinę tarą išpilstytų alkoholinių gėrimų dalį sudarė 190 puslitrinių butelių su „Moskovskaja Osobaja Vodka“ etiketėmis. Šis krovinys pasieniečių buvo aptiktas 2012 m. Naujoje Vilnioje stovėjusiame metaliniame garaže, kur veikė nedidelis falsifikuoto alkoholio fabrikėlis. Vėliau nustatyta, kad ši „Moskovskaja Osobaja Vodka“ yra ne pagal Lietuvos standartus denatūruotas alkoholis, kurio stiprumas svyravo nuo 34 iki 42 proc. tūrio.

Tarp trečiadienį sunaikintų medžiagų buvo ir pasienio kontrolės punktuose sulaikyti alkoholiniai gėrimai, kuriuos viršydami leistinas normas keliautojai mėgino įvežti į Lietuvą, bei įvairiose smulkiose naminės degtinės gamyklėlėse pasieniečių aptikta žaliava.