Sulaikyti keturi Izraelio piliečiai. Pirminiais duomenimis, jie susimušė tarpusavyje (vėliau paaiškėjo kiek kitokios incidento aplinkybės). Vyrai išvežti į policijos komisariatą.

Dėl muštynių skrydis buvo atidėtas beveik pusvalandžiui – bendrovės „Wizz Air“ lėktuvas „Airbus A320“ turėjo pakilti 19.45 val., tačiau į Kijevą išskrido tik 20.10 val.

Papildyta 20.55 val. Kaip DELFI informavo Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai, konfliktą pradėjo vienas Izraelio pilietis, kuris, lėktuvui dar stovint, nuėjo į tualetą ir ten parūkė. Tai pastebėjo lėktuvo įgula, orlaivio kapitonas pareikalavo, kad šis taisykles grubiai pažeidęs keleivis išliptų iš lėktuvo.

Tačiau Izraelio pilietis nepakluso, jam į pagalbą puolė trys jo tautiečiai, keliavę kartu. Žydai elgėsi agresyviai, rėkavo, ignoravo įgulos reikalavimus. Lėktuvo kapitonas įsakė visiems keturiems lipti lauk, tačiau jie toliau rėkė ir nepakluso. Tada juos iš orlaivio iškrapštė iškviesti pareigūnai.

Policijos komisariate visiems keturiems jauniems vyrams nustatytas lengvas girtumas (didžiausias – 0,77 prom.). Jie bus baudžiami už Elgesio orlaivyje taisyklių pažeidimą. Administracinių nusižengimų kodeksas už laivo vado teisėtų nurodymų nevykdymą orlaivyje numato įspėjimą arba baudą nuo 40 iki 90 eurų.

Policijos surinkta medžiaga bus perduota nagrinėti ir spendimui dėl minėtų asmenų teisinės atsakomybės priimti pagal kompetenciją – Civilinės aviacijos administracijai.