Po klaikių pjautynių mokyklos tualete telkšojo kraujo klanai. Mokinių muštynėms malšinti iškviesta policija. Atvykę medikai skubiai nuvežė sužeistuosius į Vilniaus universitetinę greitosios pagalbos ligoninę.

„Tai, kas įvyko mokyklos vakare, sukrėtė visą licėjų - mokytojus ir mokinius, jų tėvus. Ačiū Dievui, kad viskas dar taip pasibaigė. Galėjo būti ir blogiau", - po žiaurių muštynių atvirai kalbėjo licėjaus direktorius Saulius Jurkevičius, matyt, turėdamas galvoje, kad nebuvo sužalotų mirtinai.

Licėjaus pedagogus ir moksleivius ypač sukrėtė tai, kad muštynėse peiliu švaistėsi labai ramaus būdo, neišsiskiriantis iš kitų 2-osios gimnazijos klasės moksleivis 17 metų Gediminas Aleksa. Kartu su juo incidente dalyvavo jo draugas 24 metų Andrius Jurša.

Tąvakar ramiojo Gedimino nebuvo įmanoma atpažinti. Jaunuolis buvo lyg apdujęs, apimtas nevaldomo agresyvumo. „Gal jis buvo išgėręs ar dar blogiau", - svarstė licėjaus direktorius S.Jurkevičius.

Labiausiai grumtynėse nukentėjo licėjaus abiturientas 18 metų Nerius Andrijauskas. Jam teko siūti peiliu suraižytą koją. Jo bendraklasis Justinas Milašauskas gydosi žaizdas pilve, sėdmenyse ir šone. Jis tik vakar rytą buvo išleistas iš ligoninės.

Medikų pagalbos prireikė ir sumuštam 3-iosios gimnazijos klasės moksleiviui Arūnui Svidinskui.

Incidento kaltininkui G.Aleksai irgi teko gydytis žaizdą rankoje. Vaikinas buvo sužalotas, kai iš jo buvo mėginama atiminti peilį.

G.Aleksa bei jo draugas buvo apklausti policijoje.

Licėjaus direktorius neslėpė, kad G.Aleksa į prestižinę mokyklą buvo priimtas išimties tvarka, nes čia jo motina Danutė Aleksienė dėsto fiziką. Jaunuolis į šią mokyklą perėjo tik šiais mokslo metais. Tokį sprendimą priėmė licėjaus pedagogų taryba. Pasak direktoriaus, D.Aleksienė yra puiki specialistė, ji turi mokytojo eksperto kvalifikaciją.