Pareigūnams nustačius nusikalstamos veikos požymius, buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu ir jų kontrabandos (Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 199 str. 4 d., 260 str. 3 d.). Ikiteisminį tyrimą kontroliuoja Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

Gegužės 18 d. kriminalistai surengė sulaikymo operaciją ‒ sostinėje sulaikė vyrą, kaip įtariama, psichotropinių medžiagų kontrabandos organizatorių. Kratos jo slepiamame automobilyje metu pareigūnai aptiko specialiai įrengtas slėptuves, iš kurių išėmė apie 15,5 kg (apie 50 000 vnt.) „ekstazio“ tablečių ir 1,5 kg metamfetamino miltelių. Nelegalaus krovinio vertė mažmeninėje rinkoje apie 0,5 mln. eurų, praneša Vilniaus apskrities policija.

Vėliau buvo sulaikyti du asmenys, už piniginį atlygį tiesiogiai vykdę psichotropinių medžiagų kontrabandą iš Latvijos Respublikos į Lietuvą. Visų sulaikytų asmenų gyvenamosiose vietose bei jų naudojamose transporto priemonėse buvo atliktos kratos. Sulaikytiems asmenims įteikti pranešimai apie įtarimus dėl neteisėto disponavimo labai dideliu psichotropinės medžiagos kiekiu bei jų kontrabandos (Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 199 str. 4d., 260 str. 3d.) ir teismo paskirta kardomoji priemonė – suėmimas 3 mėnesiams. Nusikalstamos veikos, kurių padarymu yra įtariami sulaikytieji, priskiriamos prie sunkių ir labai sunkių nusikaltimų, už tai gresia laisvės atėmimo bausmė iki 15 metų.