Policija pranešė, kad vasario pradžioje Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai atliko sėkmingą operaciją ‒ išėmė labai didelį narkotinių medžiagų kiekį bei sulaikė asmenis, prisidėjusius prie narkotinių medžiagų kontrabandos ir jos organizavimo.

Nustačius nusikalstamos veikos požymius, buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu ir jų kontrabandos.

Operacijos metu Marijampolės apskrityje buvo sulaikyti asmenys, automobiliu „Citroen“ iš Vokietijos Federacinės Respublikos per Lenkijos Respubliką į Lietuvą atgabenę labai didelį kiekį narkotinės medžiagos – kanapių ir jų dalių.

Įtariamieji, išnaudodami tuščias ertmes, automobilyje įrengė didelės apimties specialias slėptuves, kuriose nelegaliai gabeno narkotinės medžiagos kontrabandą.

Pareigūnams „Citroen“ markės automobilio konstrukcija yra gerai žinoma, kadangi ne vieną kartą šios markės automobiliai buvo sulaikyti su narkotinių medžiagų kontrabanda.

Ir šį kartą, kriminalistams patikrinus moters vairuojamą automobilį, po priekinėmis sėdynėmis buvo aptikti paketai su narkotine medžiaga.

Praėjus kelioms valandoms po šių asmenų sulaikymo, sulaikytas ir šios kontrabandos organizavimu įtariamas asmuo, kuris ėmėsi visų atsargumo priemonių ir konspiravo savo nusikalstamą veiką. Vienas iš sulaikytų asmenų priskiriamas Vilniaus apskrityje veikiančioms organizuotoms nusikalstamoms struktūroms.

Sulaikymo metu iš nelegalios apyvartos buvo paimta apie 18 kg narkotinės medžiagos ‒ kanapių ir jų dalių.

Kadangi ši nusikalstama veika priskiriama prie labai sunkių nusikaltimų, už kurią įstatymas numato griežtą laisvės atėmimo bausmę nuo 10 iki 15 metų, Vilniaus miesto apylinkės teismas, įvertinęs pateiktus duomenis, dviem įtariamiesiems skyrė griežčiausią kardomąją priemonę – suėmimą 3 mėnesiams. Manoma, kad sulaikomų asmenų bus daugiau.

Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikalimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.