Ikiteisminis tyrimas Vilniaus apskrities vyriausiajame policijos komisariate buvo pradėtas gavus pranešimą, kad kovo 2 d. apie 23 val. 20 min. Trakuose, Užtrakio g., automobilių aikštelėje, užgesinus degantį krovininį mikroautobusą „Ford Tansit“, jo krovinių skyriuje buvo rastas apdegęs nenustatytos tapatybės vyro kūnas.

Policijos pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą mirties priežasčiai nustatyti. Netrukus nustačius, kad vyras galimai nužudytas, tyrimą parėmė Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai bei perkvalifikavo į nužudymą.

Sostinės kriminalistai patikrino ne vieną nusikaltimo versiją, apklausė liudytojus, galėjusius matyti ar suteikti vertingos informacijos apie šį nusikaltimą.

Aiškinantis įvykio aplinkybes bei išanalizavus visą gautą informaciją, buvo nustatyta, kad įtariamieji pagal iš anksto parengtą planą kovo 2 d. apie 22 val. Trakuose, namo kieme, itin žiauriai nužudė keturiasdešimt devynerių metų vyrą. Po to, siekdami nuslėpti nusikaltimą, nužudytąjį įdėjo į krovininio mikroautobuso „Ford Tansit“ krovinių skyrių ir nuvažiavę į atokesnę automobilių aikštelę, padegė mikroautobusą.

Kovo 16 d. buvo sulaikyti du įtariamieji (gimę 2003 m. ir 2005 m.), jiems pateikti įtarimai dėl artimo žmogaus ar giminaičio nužudymo.

Delfi duomenimis, abu įtariamieji – aukos sūnūs. Žmogžudystės motyvas – turtiniai reikalai.

Vilniaus miesto apylinkės teismas, įvertinęs surinktus duomenis, įtariamiesiems skyrė griežčiausią kardomąją priemonę – suėmimą trims mėnesiams.

Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)