Bute A. Kaušpėdaitė gyveno kartu su dviem draugėmis. Buto šeimininkas, policijos duomenimis, šiuo metu gyvena Londone.

6.14 val. Bendruoju pagalbos telefonu paskambinusi moteris pranešė, kad eidama į darbą pamatė privačia valda pažymėto namo kieme ant šaligatvio gulinčią merginą. Pirmame namo aukšte yra parduotuvė, į kurią ir ėjo merginą radusi moteris.

Kada tiksliai įvyko nelaimė, nėra aišku. Viena iš kartu su A. Kaušpėdaite gyvenusių merginų per pirminę apklausą nurodė, kad grįžusi vėlų vakarą namo rado ją sėdinčią prie kompiuterio. Netrukus draugė nuėjo miegoti.

Kai ryte į buto duris ėmė skambinti pareigūnai, draugė buvo duše ir negirdėjo skambučio. Policija pasikvietė į pagalbą ugniagesius. Bet tuo metu mergina pagaliau išėjo iš vonios ir išgirdo durų skambutį. Apie Algės mirtį ji sužinojo iš pareigūnų.

Kaimynai taip pat mažai ką galėjo pasakyti. Vieni sakė, kad patys neseniai atsikraustė, kiti - nieko negirdėjo iki atvyko pareigūnai. Viena moteris sakė apie 0.30 val. kieme vedžiojusi šunį, tuo metu mergina dar nebuvo iškritusi iš balkono.

Pareigūnai aiškinasi įvykio aplinkybes. Tiriama ir savižudybės versija. A. Kaušpėdaitės artimieji įsitikinę, kad ji žuvo dėl nelaimingo atsitikimo - iškritusi iš balkono. Artimųjų teigimu, mergina iškrito su mobiliuoju telefonu. Po nelaimės kambaryje rastas kompiuteris su įjungta jos „Facebook“ paskyra. Jokio atsisveikinimo laiško nerasta. Žuvusioji bus laidojama šeštadienį Kauno kolumbariume.

Apie vidurnaktį A. Kaušpėdaitė dar naršė internete. Mergina paliko įrašą prie vieno youtube esančio vaizdo klipo apie laisvą kritimą. Ji atsakė į trijų savaičių senumo žinutę, kurioje vienas svetainės lankytojas klausė: „What im doing with my life...“ („Ką aš darau su savo gyvenimu...") A. Kaušpėdaitė apie vidurnaktį jam atsakė: "Exactly what you're supposed to do (Būtent, ką tu turėtum daryti)“. 

Gyvūnų prieglaudos „Penkta koja“ darbuotojai DELFI atsiuntė informaciją, kad antradienį vakare jie buvo susitikę su A. Kaušpėdo dukra ir merginos elgesys jiems pasirodė keistokas. Apie 20 val. jai prie namo, kur ji gyveno su draugėmis, buvo atvežtas šuniukas, vardu Gutis. Mergina dar pirmadienį susisiekė su „Penktos kojos“ darbuotojais.

„Priglausiu kaip įmanoma greičiau, jei kas tik atvežtų į Vilnių - aš labai daug dirbu... Visada svajojau apie Draugą. Tokį, koks gali būti tik šunelis, kuris tave myli besąlygiškai. Niekas man nesuteiktų didesnės garbės nei priminti Gučiui, kad žmonės yra geri - nuo angliško žodžio "good", kuris, manau, suteikia Gučio vardui didelę prasmę.

Žinau, kad jis dar pas Jus, bet tai mano šuniukas. Labai prašau, neatiduokite jo niekam“.

Po gyvūno perdavimo nepraėjus ir pusvalandžiui "Penktos kojos" koordinatorė sulaukė dainininko dukros skambučio. Ji pati pasakė, kad šuniuką paleidusi prie Vilniaus Operos ir baleto teatro. Kodėl mergina taip pasielgė, nepaaiškino.

Gyvūną suradę žmonės sugrąžino jį „Penktos kojos“ darbuotojams.

Antradienį savo bloge A. Kaušpėdaitė paliko įrašą anglų kalba, pavadintą „Šiandien sutikau draugą“.

Jame rašoma: „Mano vardas yra Good. Aš esu šuo. Negalėjau savęs atrasti. Visur ieškojau ir ieškojau Tikro Šeimininko. Šeimininko, kuris tiesiog mane mylėtų tokį, koks esu. Matote, aš esu gana silpnas asmuo. Mano ankstesnis Šeimininkas manęs nemylėjo. Jutau tai visu kūnu, tą neapykantą. Tai užgniauš man kvėpavimą. Aš nevaldomai virpėsiu. Nes ŽINOJAU, kad tai artėja. Jis niekada manęs nepaliks. NIEKADA. NIEKAS tam nesutrukdys. Taigi turėjau jį palikti. Aš esu laisvas Šuo. Dabar, kai peršokau tvorą, galiu matyti, kad žolė yra kur kas žalesnė“.

Psichologinė pagalba telefonu

Psichologinės pagalbos tarnybaTelefono numerisDarbo laikas
Jaunimo linija
Budi savanoriai konsultantai
8 800 28888 I-VII
visą parą
Vaikų linija
Budi savanoriai konsultantai, profesionalai
116 111 I-VII
11:00 - 21:00
Linija Doverija (parama teikiama rusų kalba)
Budi savanoriai konsultantai. Pagalba skirta paaugliams ir jaunimui.
8 800 77277 I-V
16.00 - 20.00
Pagalbos moterims linija
Budi profesionalai, savanoriai konsultantai
8 800 66366 I-V
10:00 - 21:00
Vilties linija
Budi profesionalai, savanoriai konsultantai
116 123 I-VII
visą parą

800-ąją paslauga apmoka Socialinės apsaugos ir darbo ministerija iš Valstybės biudžeto lėšų.

Emocinė parama internetu

„Vaikų linija“Registruotis ir rašyti svetainėje: http://www.vaikulinija.ltAtsako per dvi dienas
„Jaunimo linija“Registruotis ir rašyti svetainėje: http://www.jaunimolinija.lt/internetasAtsako per dvi dienas
„Vilties linija“Rašyti svetainėje: http://paklausk.kpsc.lt/contact.php arba vilties.linija@gmail.comAtsako per tris darbo dienas
„Pagalbos moterims linija“Rašyti el. paštu: pagalba@moteriai.ltAtsako per tris dienas

Visa papildoma informacija – puslapyje www.klausau.lt